Στο 100% η αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση

Στο 100% η αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση

"Όχι" στην αξιολόγηση είπαν οι εκπαιδευτικοί της Ιεράπετρας Λασιθίου.

Ο σύλλογος "Μαρία Λιουδάκη" αναφέρει, μεταξύ άλλων πως "όλα τα Δημοτικά Σχολεία (17/17, ποσοστό 100%) και 16/18 Νηπιαγωγεία (ποσοστό 90%) συμμετέχουν (ομόφωνα ή με συντριπτική πλειοψηφία) στην απεργία - αποχή από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση. Σε δυο Νηπιαγωγεία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία καθώς αξιοποιούν την παράταση που δόθηκε. 

Η στάση των εκπαιδευτικών υπερασπίζει το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια. Οι εκπαιδευτικοί είπαν όχι στα σχέδια κατηγοριοποίησης και συρρίκνωσης των δημόσιων σχολείων, χειραγώγησης και ομηρίας των εκπαιδευτικών. Καταδίκασαν τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης που αξιοποιεί την πανδημία για να συντρίψει τα μορφωτικά, τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα. 
Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη αλλά δεν εφησυχάζουμε! Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά για να μην περάσει η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση - χειραγώγηση. Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Είναι φανερό ότι χάνει πανηγυρικά τον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στηρίζει τις θέσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ και συμμετέχει στην καθ’ όλα νόμιμη απεργία - αποχή από την αξιολόγηση. 
Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη όλων των εκπαιδευτικών του Συλλόγου μας, που συναντούν αγωνιστικά τους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους μας σε όλη τη χώρα."  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ