Στο Αστυνομικό Μέγαρο για την γεώτρηση στον Γιούχτα!

Στο Αστυνομικό Μέγαρο για την γεώτρηση στον Γιούχτα!

Νέα σύγκρουση φέρνει η γεώτρηση - Πολίτες ξεσηκώθηκαν εκ νέου το βράδυ της Πέμπτης στη θέα του γεωτρύπανου

Ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο οπότε και είχε κάνει την εμφάνιση του το γεωτρύπανο στον Γιούχτα προκειμένου να ανοίξει γεώτρηση, με αποτέλεσμα τη... μετωπική σύγκρουση των δήμων Αρχανών - Αστερουσίων και Ηρακλείου. 

Εκείνη την ημέρα στελέχη της δημοτικής αρχής, προεξάρχοντος του δημάρχου Μανόλη Κοκοσάλη, αλλά και αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν στις Αρχάνες και λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκαν στο επίμαχο... σημείο, προσπαθώντας να μπλοκάρουν τις εργασίες. Παρών μεταξύ άλλων ήταν και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρχανών Μύρων Χιλετζάκης.

Το βράδυ της Πέμπτης, γύρω στις 11 σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, το γεωτρύπανο έκανε ξανά την εμφάνισή του και άμεσα υπήρξε νέα προσπάθεια "μπλοκαρίσματος" από πολίτες της περιοχής.

Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου μετέβησαν από τη μία "πλευρά" ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης και ο Μύρων Χιλετζάκης και από την άλλη στελέχη του Δήμου Ηρακλείου. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές ήρθαν σε μία καταρχάς συνεννόηση να μη εκτελεστούν εργασίες κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου και το θέμα να τεθεί επί τάπητος σε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα. 

 

 

Δείτε επίσης:

Μετωπική σύγκρουση για τη γεώτρηση στον Γιούχτα - Στο "πόδι" οι κάτοικοι

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ