ΚΡΗΤΗ

Στο εμπορικό λιμάνι του Ρεθύμνου τελικά οι 442 μετανάστες

Ελλείψει κατάλληλου χώρου, προσωρινά παραμένουν στο σημείο - Διασώθηκαν ακόμα 96 αλλοδαποί σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης

μετανάστες Ρέθυμνο
Photo Credits: @Goodnet.gr

Στο χώρο του εμπορικού λιμανιού στο Ρέθυμνο, αποβιβάστηκαν τελικά οι εκατοντάδες μετανάστες που διασώθηκαν το πρωί της Κυριακής στα ανοιχτά της Γαύδου.

 

Όπως έχουμε ήδη γράψει,  οι 442 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν από την Αγία Γαλήνη στο Ρέθυμνο προκειμένου να φιλοξενηθούν στο κτίριο της Κιτρένωσης, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε η μεταφορά τους στα Χανιά με σκοπό να φιλοξενηθούν σε δομή στην Αγυιά. Ωστόσο μετά από αντιδράσεις και πιέσεις τα δεδομένα άλλαξαν και τελικά οι μετανάστες επέστρεψαν στο Ρέθυμνο από όπου είχαν ξεκινήσει νωρίτερα.

 

Σύμφωνα με το goodnet,gr όλοι οι μετανάστες είναι άνδρες. Από αυτούς οι 350 περίπου ειναι Αιγύπτιοι και οι υπόλοιποι από Μπαγκλαντές και από Σουδάν. Λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε με τη μεταφορά τους, πρώτα προς το Χανιά, μετά το "μπλοκάρισμα" ξανά στο Ρέθυμνο και μέχρι να βρεθεί χώρος για να φιλοξενηθούν, επί της ουσίας η διαδικασία της ταυτοποίησης δεν έχει γίνει από τις λιμενικές αρχές.

 

Image
μετανάστες Ρέθυμνο
Photo Credits: @goodnet.gr

 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, την σίτιση των μεταναστών ανέλαβε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου εως και τη Δευτέρα, ενώ η περιφέρεια θα μεταφέρει χημικές τουαλέτες.

Image
μετανάστες
Photo Credits: @goodnet.gr

Στο σημείο βρέθηκαν ο λιμενάρχης Ρεθύμνου Κυριάκος Παττακός, ο αστυνομικός διευθυντής Παρασκευάς Χηνοπουλος και ο Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Βασίλης Θεοδωράκης. Παρούσα στο λιμάνι επίσης η αρχιπλοίαρχος Δήμητρα Χασιώτη, Περιφερειακή Διοικήτρια Λιμενικού Σώματος Κρήτης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ακόμα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αλλοδαπών στήθηκε την Κυριακή (6/7) σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πρόκειται όπως γράψαμε για 96 αλλοδαπούς, οι οποίοι κατα πληροφορίες επέβαιναν σε δύο λέμβους και εντοπίστηκαν από πλοίο της δύναμης Frontex που περιπολούσε στην περιοχή στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης επιτήρησης των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση