Στο επίκεντρο η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών του Ρεθύμνου

Στο επίκεντρο η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών του Ρεθύμνου

Συνάντηση εργασίας είχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης

Συνάντηση εργασίας με θέμα την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Η συνάντηση των δύο κυβερνητικών εκπροσώπων της Κρήτης έλαβε χώρα με αφορμή την επίσκεψη του κ. Αυγενάκη στο Ρέθυμνο, ο οποίος αναφέρθηκε στις προθέσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ρεθύμνου, εξαγγέλλοντας παράλληλα, την άμεση αντικατάσταση του κατεστραμμένου ταρτάν του Δ.Α.Κ. Γάλλου.

Στη συζήτηση τονίστηκαν οι άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Πολισμού και Αθλητισμού που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, καθώς και όλες τις κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε αυτή την κατεύθυνση,

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Η επίσκεψη του καλού φίλου, υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού στο Ρέθυμνο συνοδεύεται από την εξαγγελία ενός σημαντικού και αναγκαίου έργου που αφορά την αντικατάσταση του κατεστραμμένου και επικίνδυνου για τη σωματική ακεραιότητα των αθλούμενων, ταρτάν του Δ.Α.Κ. Γάλλου, προϋπολογισμού 1.008.000 ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά παρεμβάσεων που μελετά και προγραμματίζει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Περιφερειακή Ενότητα του Ρεθύμνου και αναμένεται βελτιώσουν την εικόνα των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων».

Ο κ. Αυγενάκης, διαβεβαίωσε παράλληλα τον κ. Κεφαλογιάννη ότι: «το υπουργείο βλέπει θετικά την εκπόνηση μελέτης για τη στατικότατα τόσο του υφιστάμενου κτηρίου, όσο και των κερκίδων και του στεγάστρου του σταδίου. Μάλιστα, σε επόμενο στάδιο, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες συζητήσεις για το φιλόδοξο πλάνο δημιουργίας ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στον περιβάλλοντα χώρο, με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να αναλαμβάνει την εκπόνηση των σχετικών μελετών. Αναμφίβολα, οι ειδήσεις αυτές αποτελούν θετικές εξελίξεις, με την κυβέρνηση να αποδεικνύει για ακόμα μία φορά έμπρακτα το ενδιαφέρον και τη σημασία που αποδίδει στην ενίσχυση των υποδομών στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ