Στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και τη ΔΥΠΑ η υπ. Ευρωβουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Μαρία Καραμεσίνη

Newsroom
Newsroom

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Μαρία Καραμεσίνη στο πλαίσιο περιοδειών της επισκέφθηκε με κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης τον Πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου και τους εργαζομένους της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Χανίων . 

Με τον Πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Χανίων η υπ. Ευρωβουλεύτρια Μαρία Καραμεσίνη ενημερώθηκε για τα τοπικά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα συζήτησε για το πρόβλημα έλλειψης εργατικών χεριών τόσο στον τουρισμό όσο και στον πρωτογενή τομέα. Επιπρόσθετα υπογραμμίστηκε η έλλειψη ενημέρωσης σε ότι αφορά τα κέντρα τεχνητής κατάρτισης αλλά και το μεγάλο ζήτημα του εργατικού κενού που προκλήθηκε με την αποχώρηση σημαντικού μέρους μεταναστών και προσφύγων από την χώρα την περίοδο της κρίσης και της πανδημίας 

Στην συνάντηση με τους εργαζομένους της ΔΥΠΑ Χανίων η Μαρία Καραμεσίνη ανέπτυξε τις θέσεις της Νέας Αριστερά με έμφαση στα κοινωνικά κι εργασιακά δικαιώματα. Συγκεκριμένα ανέλυσε πως ο νεοφιλελεύθερος δογματισμός της Ε.Ε. διέβρωσε τις εργασιακές κατακτήσεις και γιγάντωσε τις κοινωνικές ανισότητες απονομιμοποιώντας έτσι το όραμα της ενωμένης Ευρώπης στις συνειδήσεις των λαών. Κατέληξε στο ότι η κρίση της πανδημίας και οι επακόλουθοι πυλώνες κοινωνικών δικαιωμάτων που δομήθηκαν αυτή την περίοδο άνοιξαν ένα παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να αξιοποιηθεί από την Αριστερά και τις δυνάμεις εργασίας για την ανάκτηση δικαιωμάτων και τις κατακτήσεις των νέων. 

Νέα Αριστερά Χανιά Ευρωεκλογές

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Κρήτη και Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ