"Η Κρήτη θα έχει ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο για τον επόμενο αιώνα"

Newsroom
Newsroom

Στο εργοτάξιο στο Καστέλι ο Πρωθυπουργός - Βίντεο και φωτογραφίες

Από το ένα εργοτάξιο, στον Βόρειο Οδικό  Άξονα, στο άλλο στο Καστέλι, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός, συνεχίζοντας την επίσκεψή του στο Ηράκλειο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το αεροδρόμιο που κατασκευάζεται θα είναι τελικά μεγαλύτερο από τις αρχικές προβλέψεις και μίλησε για "κόσμημα" του νησιού. Υπογράμμισε επίσης ότι θα υπάρξει μέριμνα και για το μέλλον του χώρου του υφιστάμενου αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης".

«Η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι εντυπωσιακή» ανέφερε ο πρωθυπουργός που εξήγησε ότι «μιλάμε για το μεγαλύτερο εργοτάξιο αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας, μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια που κατασκευάζονται στην Ευρώπη, ένα αεροδρόμιο το οποίο τελικά θα είναι μεγαλύτερο από αυτό το οποίο αρχικά προβλεφθεί. Κι'αυτο γιατί πρέπει να προνοήσουνε και να λάβουμε υπόψη τις πολύ θετικές εξελιξεις που μεσολάβησαν από τοτε που το αεροδρόμιο αρχικά σχεδιάστηκε».

22334445

    Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμα ότι «εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε θέσει, η Κρήτη θα έχει ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο για τον επόμενο αιώνα. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για την ανάπτυξη του νησιού, χωρίς σύγχρονο αεροδρόμιο και χωρίς σύγχρονο αυτοκινητόδρομο», ενώ συμπλήρωσε ότι το αεροδρόμιο όταν ολοκληρωθεί «θα είναι ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα αλλά και ένας φάρος ανάπτυξης».
 Στο χώρο όπου πραγματοποιούνται τα έργα του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου τον υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, Ανδρέας και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης, αλλά και  στελέχη της ΤΕΡΝΑ. 3344566999

Μιτσοτάκης ΚαστέλιΔείτε επίσης

Στο Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Επίσκεψη σε εργοτάξιο στον ΒΟΑΚ

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ