Στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Τί δήλωσε ο Θεόδοσης Καλαντζάκης

Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (Κ.Ε.Δ.Ε.) που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2021 παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης. Στο συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στυλιανός Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και συζητήθηκαν καίρια θέματα που αφορούν τους Δήμους, όπως τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα, η γραφειοκρατία, η υποστελέχωση των Δήμων, η μετατροπή τους σε «Έξυπνες Πόλεις», η σημαντική καθυστέρηση στην εφαρμογή και τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί στη διαχείριση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», η Δημοτική Αστυνομία, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, η αγροτική οδοποιία, οι σχολικές υποδομές η καθημερινότητα κ.α.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Μετά από δύο χρόνια, επιτέλους, κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. που δίνει τη δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των Δήμων της Ελλάδος και της Κυβέρνησης. Κεντρικό θέμα αποτέλεσε ο νέος ρόλος που καλείται να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις, προκλήσεις που επέτεινε η πανδημία. Κοινό αίτημα όλων αποτέλεσε η οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων με στόχο την ταχύτερη υλοποίηση των έργων και την υπέρβαση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι η αναπτυξιακή πορεία του κράτους εξαρτάται από την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι Δήμοι είναι στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης της χώρας. Είμαστε συνεχώς σε επαφή με τα προβλήματα των πολιτών. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους δημότες μας να διεκδικούμε την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, τα οποία διογκώθηκαν ακόμη περισσότερο λόγω και της πανδημίας.

Η προσπάθεια μας δεν τελειώνει, όμως, με το τέλος του Συνεδρίου. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, όσα η Κυβέρνηση μας υποσχέθηκε, έως ότου γίνουν πράξη. Το συμφέρον των δημοτών μας είναι πάνω από όλα και όχι το συμφέρον της εκάστοτε Κυβέρνησης».

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ