Στο Λασίθι η επόμενη πεζοπορία του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Την ερχόμενη Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Στον Άγιο Κωνσταντίνο, το φαράγγι Αδριανού και τα Λακκώνια του Λασιθίου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 16 Οκτωβρίου η επόμενη πεζοπορία του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές:

"Η πορεία μας θα ξεκινήσει λίγο μετά το χωριό Αγ.Κωνσταντίνος(υψόμ.330μ),βόρεια του όρους Τσίβη.

Στην αρχή από χωματόδρομο, θα περάσουμε από το ξωκκλήσι της Αγ.Σοφίας και στην συνέχεια από μονοπάτι και ελεύθερο πεδίο, θα ανηφορίσουμε την πλαγιά και θα φθάσουμε στην κορυφή του λόφου 'Λιοπρίνια'(υψόμ.570μ). 

Στην συνέχεια βλέποντας πανοραμικά το χωριό Ανδριανός και το φαράγγι,θα κατηφορίσουμε και θα φθάσουμε στο χωριό(υψόμ.490μ).

Συνεχίζουμε μέσα στην κοίτη του φαραγγιού, σε πετρώδες πεδίο και θα περάσουμε μερικά βράχινα περάσματα,όπου θα δώσουμε χέρι βοήθειας ο ένας στον άλλο να περαστούν με ευκολία.Επίσης σε κάποιο σημείο θα έχουμε και ένα κατέβασμα με χρήση σχοινιού.

Είναι περίπου 5 μέτρα και είναι μια εμπειρία για όσους δεν έχουν κατέβει άλλη φορά με σχοινί.

Μετά το κατέβασμά μας με το σχοινί θα προχωρήσουμε το φαράγγι πάλι σε βράχινο πεδίο και με περάσματα, με χέρι βοήθειας και θα κάνουμε δεξιά(από 240μ υψόμετρο) από λίγο ανηφορικό χωματόδρομο και θα βγούμε σε ξέφωτο(στα 300μ υψόμετρο).Θα προχωρήσουμε σε μονοπάτι και στην συνέχεια από κατηφορικό χωματόδρομο θα φθάσουμε στον οικισμό Περονίδες(υψόμ.200 μ).Στην συνέχεια από άσφαλτο θα περάσουμε το ξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού(υψόμ.170μ) και θα τερματίσουμε στα 'Εξω Λακκώνια(υψόμ.140μ).Εδώ υπάρχει ταβέρνα για όποιον επιθυμεί να γευματίσει.

Ω.Π.  4:30-5:00  (ανάλογα την καθυστέρηση στο σχοινί και στα περάσματα) 

 Β.Δ.  1  (μέσα στο φαράγγι  Β.Δ. 2) 

Αναχώρηση: 07:30

Αρχηγός: Αλέξης Εμμανουήλ 6942-289098

Δεν ξεχνάμε την μάσκα προσώπου μέσα στο λεωφορείο".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ