Στο πλευρό των συμβασιούχων ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Αύριο οι χιλιάδες συμβασιούχοι δίνουν έναν ξεχωριστό δικαστικό αγώνα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, βρίσκεται στο πλευρό των εκατοντάδων συμβασιούχων, που εργάζονται σε κρίσιμους τομείς σε Δήμους και Περιφέρεια και βρίσκονται για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με την ανεργία, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει:

"Η εργασιακή ανασφάλεια που κρατά επί χρόνια, η ομηρία τους ουσιαστικά από την κυβέρνηση της ΝΔ, πρέπει επιτέλους να λήξει. 

Είναι απαραίτητο να βρεθεί άμεσα λύση που θα διασφαλίζει και τη συνταγματική νομιμότητα και στο ακέραιο τους εργαζόμενους των διαφόρων προγραμμάτων, που σε κρίσιμες στιγμές για την χώρα στήριξαν εμπράκτως καίριες δομές των Δήμων και της Περιφέρειας, και οι οποίοι επί χρόνια προσφέρουν κοινωνικό έργο και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του κράτους. 

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι βρίσκονται μετά την πολύχρονη απαγόρευση προσλήψεων χωρίς το αναγκαίο έμψυχο δυναμικό, και ουσιαστικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί.

Δράσεις και υπηρεσίες, που μπορεί μόνο το Δημόσιο να υλοποιήσει, μεταφέρθηκαν αντισυνταγματικά, σε νομικά μορφώματα, όπως οι αναπτυξιακοί οργανισμοί για την μεταφορά τους στον ιδιωτικό τομέα, με διαδικασίες παράνομες και αδιαφανείς, στην συντριπτική τους πλειοψηφία. 

Το 2019, οι συμβασιούχοι αντιστοιχούσαν στο 16% των μονίμων υπαλλήλων του δημοσίου. Σήμερα το 25% είναι συμβασιούχοι σε αναλογία με τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, σε μία περίοδο που υπάρχει η δυνατότητα, αλλά δεν υπάρχει η κυβερνητική βούληση να προσληφθούν μόνιμοι υπάλληλοι.

Έχει αποδειχθεί από την πρώτη στιγμή, ότι οι συμβασιούχοι δεν καλύπτουν απλά τις άδειες ειδικού σκοπού που είχαν προκύψει στη διάρκεια της πανδημίας, κι άλλα έκτακτα περιστατικά, αλλά τις σημαντικές ανάγκες των Δήμων που οφείλονται στις πολυάριθμες κενές οργανικές θέσεις. 

Η διατήρηση της εργασίας τους, σε μία χρονική στιγμή ιδιαίτερα δύσκολη, με το κύμα ακρίβειας να συνθλίβει τα νοικοκυριά, θα αποτελέσει  μία ανάσα ανακούφισης για τους συμβασιούχους.

Επιτέλους, έχει έρθει η ώρα να καταρτιστεί εκείνο το νομοθετικό πλαίσιο, που να είναι αντικειμενικό, σύννομο και θα δώσει οριστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων και να διασφαλιστεί  η απρόσκοπτη λειτουργία υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα δίπλα τους, μαζί τους, έως την τελική δικαίωσή τους".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ