Στο πλευρό του ΚΕΘΕΑ η "Λαϊκή Συσπείρωση"
Συνάντηση μεταξύ της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΕΘΕΑ
Σήμερα Πέμπτη 17-10-2019 κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τους : Μαρινάκη Αλέκο Περιφερειακό Σύμβουλο , Λουτσέτη Μπάμπη Δημοτικό Σύμβουλο Χανιών , Ανθούση Δημήτριος & Μαριανάκη Στυλιανό Δημοτικούς Συμβούλους Πλατανιά , Μελισσάκη Νικήτα & Ζώη Σταύρο Δημοτικούς Συμβούλους Αποκόρωνα και Φραγκιουδάκη Γεώργιο Δημοτικό Σύμβουλο Κισσάμου, πραγματοποίησε συνάντηση στο ΚΕΘΕΑ στα Χανιά με σκοπό τη συζήτηση με το προσωπικό , τους εργαζόμενους και τους γονείς , με αφορμή και τις νέες εξελίξεις όπου η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 30/9/2019, αρ. φύλλου 145, άρθρο 8) καταργεί το αυτοδιοίκητο του μεγαλύτερου δικτύου υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης της χώρας, του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), παρεμβαίνει στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, ορίζοντας ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας θα διορίζεται το ΔΣ του και θα καθορίζονται οι λειτουργίες του.
Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης γίνεται λόγος για προκλητική ενέργεια που επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ που παράγει πάνω από 30 χρόνια αποδεδειγμένα αποτελεσματικό έργο υψίστης σημασίας για τη νεολαία, παρά τα τεράστια οικονομικά εμπόδια που του έχουν θέσει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, περιορίζοντας δραματικά την κρατική χρηματοδότησή του.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί ότι είναι υποχρέωση όλων των φορέων να ταχθούν ενάντια στην ΠΝΠ, με την οποία η κυβέρνηση έρχεται να βάλει ταφόπλακα στο δικαίωμα χιλιάδων εξαρτημένων νέων και οικογενειών που ζητούν και βρίσκουν μέσα από τις θεραπευτικές κοινότητες τον δρόμο της επιστροφής στη ζωή και την κοινωνία, και την οποία καταδικάζει το ΚΕΘΕΑ, εργαζόμενοι και γονείς νέων σε απεξάρτηση.
Απαιτούμε:
- Να ανακληθεί άμεσα η προκλητική αυτή απόφαση παρέμβασης στο ΚΕΘΕΑ.
- Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
- Συνεχίζει τις συναντήσεις με τα τοπικά συμβούλια ο Μενέλαος Μποκέας
- Εξυγίανση της ΔΕΥΑΜ με επίκεντρο τον πολίτη
- Έργα αποκατάστασης στο Ηγουμενείο στο Μετόχι του Αγ. Αντωνίου