Στο Σχολικό Μουσείο φιλοξενήθηκαν τα λυκόπουλα

Newsroom
Newsroom

Φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μουσείου, στον προαύλιο του οποίου έστησαν τα αντίσκηνά τους

Στο Σχολικό Μουσείο του Δήμου Ρεθύμνης στην Αμνάτο κατασκήνωσαν το περασμένο, Σαββατοκύριακο, τα λυκόπουλα.

Με αρχηγούς τους Γιάννη Δεληγιαννάκη, Ελένη Τζαγκαράκη, Νίκο Γκούτζο, Αλεξία Ποντικάκη, Φωτεινή Τομαρά, Γιώργο Μπίκο, Αναστασία Ντεβέ, Μαρία Φιλιππάκη και Αντιγόνη Κρασονικολάκη, τα λυκόπουλα του 4ου Συστήματος Ρεθύμνου (4η Αγέλη) και του 3ου Συστήματος Ηρακλείου (3η Αγέλη) είχαν μια ακόμα αξιοσημείωτη εμπειρία.

Φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μουσείου, στον προαύλιο του οποίου έστησαν τα αντίσκηνά τους, χρησιμοποιώντας τις εκεί εγκαταστάσεις υγιεινής.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν στο Πολιτιστικό Στέκι μια προβολή γνωριμίας με τον τόπο, από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών προγραμμάτων Γιώργο Κανακάκη και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασίλη Βαμβακά. Ακολούθησε ξενάγηση στην Αμνάτο και στο Λαογραφικό της Μουσείο και στη συνέχεια μετάβαση στο Σχολικό Μουσείο. Εκεί παρακολούθησαν ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με προσομοίωση διδασκαλίας τόσο στην αίθουσα όσο και στο Σχολικό Αγροκήπιο, στο Σχολικό Ζωοκήπιο και στο Υπαίθριο Σχολείο.

Τα λυκόπουλα, που "ζωντάνεψαν" με τις παιδικές φωνές τους την Αμνάτο, ανταπέδωσαν τη φιλοξενία προχωρώντας σε γενική καθαριότητα του χωριού, το οποίο φημίζεται για την καθαρότητά του. Το Εφορευτικό Συμβούλιο του Μουσείου θέλει να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στα παιδιά και στους αρχηγούς τους για την πραγματικά περιβαλλοντική εκπαίδευση που πραγματοποιούν και για την υποδειγματική τους συμπεριφορά και να τους δηλώσει ότι θα είναι πάντα ανοιχτό στις δραστηριότητές τους.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ