Στο τραπέζι η ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο

Στο τραπέζι η ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στην Κρήτη και με θέμα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της αντιπυρικής προστασίας στο Δήμο Ηρακλείου συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  υπό την προεδρία του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Μαρίνου Παττακού. 

Στην συνεδρίαση συμμετείχε ο νέος Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Παραβολιδάκης καθώς και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Δασών, εκπρόσωποι φορέων και Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.  

Το Συντονιστικό απασχόλησε η ετοιμότητα των υπηρεσιών για την καταστολή των πυρκαγιών στην ύπαιθρο, η συνεργασία που απαιτείται ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, τα μέτρα πρόληψης τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας, οι αντιπυρικοί έλεγχοι,  ο καθαρισμών κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων. 

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες και τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι πάντα σε ετοιμότητα έχοντας άριστη συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπίσει έκτακτα φαινόμενα.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ