Στον «αέρα» οι εκδρομές των σχολείων στο Παγκρήτιο μετά την αποχώρηση των συμβασιούχων

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει στην εξυπηρέτηση των σχολείων αλλά και τη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων μιλά στο Cretalive ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Κώστας Βαρδαβάς.

Της Κατερίνας Μυλωνά

 

 

 

Έφυγαν και… άφησαν πίσω τους συντρίμμια!

Η αποχώρηση συμβασιούχων εργαζόμενων από τον Δήμο Ηρακλείου έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων σε πολλές υπηρεσίες.

Ο αντίκτυπος δεν είναι φανερός μονάχα στον Δήμο αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, και στην κοινωνία. Μία τέτοια περίπτωση είναι το Παγκρήτιο στάδιο που πλέον δεν μπορεί να φιλοξενήσει εκδρομές μαθητών. Απογοητευμένοι, διευθυντές σχολείων αναφέρουν στο Cretalive πως δε θα μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά ό,τι κάθε χρόνο και οι προγραμματισμένες εκδρομές ακυρώνονται.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Κώστας Βαρδαβάς, αναφέρει στο Cretalive πως απολύθηκαν έξι με επτά γυμναστές ενώ κενά έχουν δημιουργηθεί σε επίπεδο γραμματειακής υποστήριξης και καθαριότητας.

Κώστας Βαρδαβάς

Έτσι, ο Δήμος δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει το πρόγραμμα για τα σχολεία. Οι μαθητές, όπως είναι γνωστό, δεν πηγαίνουν απλώς στο Παγκρήτιο για να παίξουν, διοργανώνονται δραστηριότητες, μαθαίνουν για τα ολυμπιακά αθλήματα και απαιτείται προσωπικό για να το στηρίξει όλο αυτό.

Αν ο Δήμος δεχόταν να συνεχίσει τις εκδρομές των σχολείων, η δράση θα έχανε σε ποιότητα και σε ασφάλεια. «Δε θα ήταν αυτό, για το οποίοι έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε», σχολιάζει ο κ. Βαρδαβάς.

Οι γυμναστές που παραμένουν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των αθλητικών υποδομών του Δήμου στο Παγκρήτιο, τις Πατέλλες και τα Δύο Αοράκια.

Ο κ. Βαρδαβάς αναφέρει πως ο Δήμος έχει δεσμευτεί να φιλοξενήσει και μεγάλα αθλητικά γεγονότα, περιφερειακά και εθνικά, κάτι που θα πράξει, όσα και αν είναι τα εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσει.

Αναμένει να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία για τους συμβασιούχους και να αναζητηθεί λύση ώστε να είναι ξανά σε θέση να προσφέρει το πρόγραμμα στους μαθητές.

«Η κατάσταση είναι πιεστική, θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα ομαλοποιηθεί», αναφέρει.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ