Στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας οι πρόεδροι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου

Στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας οι πρόεδροι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου

Η συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και με διάθεση συνεννόησης.

Μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Μανόλη Μπελαδάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή ενημερωτική συνάντηση με τους προέδρους των τριών Συλλόγων Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου, «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» Γιώργο Μακράκη, «Νίκος Καζαντζάκης» Χρήστο Ντρουμπουγιάννη και Μεσαράς «Φαιστός» Γρηγόρη Γιαμάλακη, στα γραφεία της Διεύθυνσης.

Η συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και με διάθεση συνεννόησης.

Ο  Διευθυντής Εκπαίδευσης ενημέρωσε τους Συλλόγους του νομού σχετικά με τη διαδικασία των προσλήψεων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί, τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών, τις αποσπάσεις των μονίμων, τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων και τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα σωστής επικοινωνίας, ενημέρωσης, εμπιστοσύνης και συνεργασίας που επιβάλλεται να υπάρχει ανάμεσα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στους συνδικαλιστικούς φορείς. Είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι γίνεται ο σωστός προγραμματισμός και όλες εκείνες οι ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις η νέα σχολική χρονιά, και με τη συνάντηση αυτή εγκαινιάζεται μια σχέση συνεργασίας και άμεσης αντιμετώπισης όλων των θεμάτων που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από τη μεριά των τριών Συλλόγων του νομού υπογραμμίσαμε πως οι μόνιμες προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν αποτελούν μια «ανάσα» για το Δημόσιο Σχολείο, ωστόσο η πολυετή αδιοριστία και ο μεγάλος όγκος των συνταξιοδοτήσεων αποτυπώνει την ανάγκη νέων μόνιμων και μαζικών διορισμών. Συνεπώς για το συνδικαλιστικό εκπαιδευτικό κίνημα οι αγώνες για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών με μόνιμες προσλήψεις συνεχίζεται σε κάθε επίπεδο. 

Παράλληλα, επισημάναμε όλες οι διαδικασίες να γίνουν με διαφάνεια και στα κατάλληλα χρονικά πλαίσια, ώστε τα σχολεία ν’ ανοίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. Επιπλέον, ζητήσαμε την κάλυψη όλων των υπόλοιπων εκπαιδευτικών κενών να γίνει σε Α’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, αιτηθήκαμε η ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο προκειμένου να γίνει αφενός, με ασφαλείς υγειονομικά όρους και αφετέρου λόγω των ημερών, που είναι αρκετά δύσκολη η μετακίνηση και η διαμονή των συναδέλφων. Τέλος, τονίσαμε την αναγκαιότητα ίδρυσης νέων τμημάτων ένταξης, η οποία έχει καθυστερήσει, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των μαθητών μας με μαθησιακές δυσκολίες.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ