Με μεγάλη συμμετοχή η κινητοποίηση για τους δασικούς χάρτες

Συμβολική μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στο Ηράκλειο

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για τους δασικούς χάρτες. Στο Ηράκλειο πραγματοποιείται μηχανοκίνητη πορεία, με μεγάλη συμμετοχή και με αφετηρία το Παγκρήτιο Στάδιο.
Όπως έγραψε το Cretalive, η πομπή έκανε στάση στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση, αρχικά, και στην Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να κατατεθούν σχετικά υπομνήματα με αντίστοιχες προτάσεις.

"Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους φορείς της Κρήτης" είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της  Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Πρίαμος Ιερωνυμάκης. "Είναι μία συμβολική μηχανoκίνητη πορεία".

Ανάλογες δράσεις διοργανώθηκαν και στις υπόλοιπες πόλεις του νησιού.

Εξάλλου, σήμερα πραγματοποιείται μονοθεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με τους δασικούς χάρτες.

"Δεν γίνεται να σύρουν χιλιάδες ιδιοκτήτης γης, χιλιάδες κόσμο σε ενστάσεις που δεν έχουν τέλος" τόνισε ο κ. Ιερωνυμάκης, φέρνοντας ως παραδείγματα τον Μαραθώνα και την Χαλκιδική.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για τους δασικούς χάρτες έκανε λόγο για "αλαλούμ" από πλευράς του κράτους, υποστηρίζοντας πως αυτά που υποστήριξε προ ημερών εις επήκοον όλων ο Υφυπουργός Γιώργος Αμυράς, αντίκεινται σε όσα λέει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο κ. Ιερωνυμάκης κάλεσε τους αρμόδιους να σεβαστούν και να προστατεύσουν τις ιδιοκτησίες, σημειώνοντας πως το ζήτημα των δασικών χαρτών είναι "μνημονιακή υποχρέωση". 

Δείτε επίσης:

Μηνυτήρια αναφορά και μηχανοκίνητες πορείες για τους δασικούς χάρτες!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ