Στους δρόμους τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ

Στους δρόμους τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ

Κινητοποίηση για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

"Tα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού Χανίων που συσπειρώνονται στο ΠΑ.ΜΕ  χαιρετίζουν τον Χανιώτικο λαό  που διαδήλωσε μαζικά στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς", αναφέρεται, σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΠΑΜΕ τονίζει, ακόμα, πως "χαιρετίζουμε τους απεργούς από τους κλάδους των Οικοδόμων, των Τροφίμων και Ποτών, των Μηχανικών, των Εκπαιδευτικών που προσπέρασαν το συμβιβασμένο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Χανίων και έδωσαν με επιτυχία την μάχη της απεργίας από το πρωί στα εργοτάξια, στα σχολεία, σε δεκάδες χώρους δουλειάς. 
Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του Νομού μας έδωσαν απάντηση σήμερα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που έκανε ότι μπορούσε για να συκοφαντήσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση αφού απέτυχε να πείσει τους εργαζόμενους ότι το νομοσχέδιο έχει θετικές διατάξεις, ξεκίνησε να καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, αξιοποιώντας τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό! Σε όλη την χώρα χιλιάδες εργαζόμενοι απέργησαν , διαδήλωσαν σε μεγάλα συλλαλητήρια το πρωί και το απόγευμα. 
Στον Νομό Χανίων στην απεργιακή συγκέντρωση οργανώθηκε το πρωί από τα σωματεία ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Οικοδόμων και Τροφίμων και Ποτών. Εργαζόμενοι όλων των κλάδων ένωσαν την φωνή τους σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Πόλης που οργανώθηκε το απόγευμα στις 7μ.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
Την απογευματινή κινητοποίηση στήριξαν τα σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων ,των Τροφίμων και Ποτών, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων ,το Σωματείο Επισιτισμού, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανιών, ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κατασκευών και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Συνεταιριστικών Υπάλληλων Ν. Χανίων, ο Σύλλογος Εστίας και του ΕΛΜΕΠΑ .
Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Κατασκευών Ν. Χανίων Μανώλης Ξανθουδάκης όπου τόνισε: «Οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να πετάξουν στα σκουπίδια το νομοσχέδιο, με τον αγώνα και με την πάλη τους. Η κυβέρνηση πρόσθεσε, νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Νομίζουν ότι με αυτό το νόμο θα βάλουν εμπόδια στην δράση των συνδικάτων και των εργαζομένων. Είναι γελασμένοι. Δεν τελειώνουμε εδώ, εδώ ξεκινάμε, επεσήμανε. Όλοι στα συνδικάτα, όλοι στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.»
Οι απεργοί και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που διαδήλωσαν σήμερα στα Χανιά, αυτοί που ένωσαν την φωνή τους με τους χιλιάδες απεργούς σε όλη την χώρα, έστειλαν ξεκάθαρα το μήνυμα. 
Το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης θα μείνει στα χαρτιά. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ