Στους σαράντα πόντους το χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου - Tι "μεταδίδει" αναγνώστης του Cretalive

Newsroom
Newsroom

Κλειστά και αύριο τα σχολεία - Η περιγραφή του Σπύρου Ραφαήλ Κοκκίνη από το χιονισμένο Πινακιανό και η παράκλησή του!

Συνεχίζεται η επέλαση της «Barbara» στο Οροπέδιο Λασιθίου για τρίτο 24ωρο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, το χιόνι φτάνει μέσα στα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου τους σαράντα πόντους, ενώ στα πιο ορεινά σημεία ξεπερνά το ένα μέτρο.

«Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου και ένα μεγάλο εκχιονιστικό με αλάτι που έστειλε η Περιφέρεια Κρήτης είναι επί ποδός, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται και κατά διαστήματα είναι έντονη», σημείωσε ο κ. Στεφανάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η θερμοκρασία από χθες είναι πολύ χαμηλή.

Δείτε τα όσα μεταφέρει από το... λευκό Πινακιανό Οροπεδίου ο αναγνώστης του Cretalive, Σπύρος Ραφαήλ Κοκκίνης, με την παράκληση παράλληλα να μην μπουν στη διαδικασία εκδρομείς να επιχειρήσουν να πάνε στο Οροπέδιο καθώς, όσο περνά η ώρα, η θερμοκρασία πέφτει και η χιονόπτωση πυκνώνει ανά διαστήματα...

Για τη μετακίνηση των οχημάτων τόσο μέσα στο Οροπέδιο Λασιθίου όσο και στο δρόμο προς την περιοχή, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ συνιστάται προς τους πολίτες οι μετακινήσεις τους να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες.

 

Πινακιανό Οροπέδιο Λασιθίου χιόνια
Φωτογραφία από τον κ. ΚοκκίνηΣύμφωνα με τον Δήμαρχο Οροπεδίου, κ. Στεφανάκη, τα σχολεία του δήμου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, θα παραμείνουν και αύριο κλειστά.

pinakiano
Φωτογραφία από τον κ. Κοκκίνη

 

Δείτε επίσης:

Κατολίσθηση απέκλεισε το Σελάκανο - Προσπάθειες καθαρισμού

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ