Στο πλευρό των εργαζομένων στο Αρχαιολογικό Μουσείο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Newsroom
Newsroom

Tι συζήτησαν οι δύο πλευρές

Την περασμένη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος δέχθηκε σε συνάντηση τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή για τη μετατροπή των πέντε μεγάλων Μουσείων της χώρας – ανάμεσα στα οποία και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου – σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Μετά από αναλυτική ενημέρωση και εκτενή συζήτηση σχετικά με το νομοσχέδιο και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στα Μουσεία, ο Σεβασμιώτατος υιοθέτησε τις θέσεις των εργαζομένων που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο.

Και σημειώνουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους:

"Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης συμμερίστηκε την αγωνία μας και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στον αγώνα που διεξάγουμε για την προστασία του Δημόσιου χαρακτήρα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Είμαστε ευγνώμονες για τη θερμή υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου. Η συμπόρευσή του, με τον συμβολισμό που εμπεριέχει, ενδυναμώνει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τις προσπάθειές μας για να παραμείνει το Μουσείο μας Δημόσιο Αγαθό".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ