Συγχαρητήρια Ζώρα για το βραβείο Ηθικής Τάξης στον Λ. Οικονόμου

Συγχαρητήρια Ζώρα για το βραβείο Ηθικής Τάξης στον Λ. Οικονόμου

"Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για ακόμα μια επιβράβευση του έργου και της προσωπικότητάς του. "

Το μήνυμα του προέδρους του ΕΑΠ

Με αφορμή την απονομή του «Βραβείου Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου, στον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Λευτέρη Οικονόμου, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για ακόμα μια επιβράβευση του έργου και της προσωπικότητάς του.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα με τίτλο «Λευτέρης Οικονόμου : Ο Δάσκαλος» ο Στέφανος Τραχανάς, «Ο Λευτέρης Οικονόμου εργάστηκε όσο κανείς για να έλθει αυτή η νέα εποχή με τις ευκαιρίες και τους κινδύνους της.

Και το έκανε χωρίς ποτέ να προσχωρήσει ο ίδιος στο κύριο ρεύμα αυτής της εποχής. Παρέμεινε πάνω απ’ όλα ένας ερευνητής κι ένας δάσκαλος. Εκείνο το πολύ ανθεκτικό είδος ακαδημαϊκού ανθρώπου που θα συνεχίσει να αποτελεί τον αμετάλλακτο πυρήνα κάθε αληθινού πανεπιστημίου για πάντα».

Έτσι η απονομή του βραβείου αποδίδει την οφειλόμενη τιμή στο πρόσωπότου και υπογραμμίζει την αδιαμφισβήτητη προσφορά του στον ελληνικό και
διεθνή ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο .

Ο Πρόεδρος
της Διοικούσας Επιτροπής του
Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Καθηγητής, Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ