Συλλογή τροφίμων από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα

Συλλογή τροφίμων από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα

Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα αναφέρει:

"Εδώ και τέσσερις μήνες ολόκληρη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από τη πανδημία του νέου ιού COVID 19, μετρώντας πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 150 χιλιάδες νεκρούς παγκοσμίως. Ο ιός έχοντας υψηλή μεταδοτικότητα και βρίσκοντας τα δημόσια συστήματα υγείας πολλών χωρών διαλυμένα και υποστελεχομένα, έχοντας υποστεί την υποτίμηση και την υποχρηματοδότηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, δημιούργησε τραγικές καταστάσεις με αποτέλεσμα τα παραπάνω θύματα αλλά και πολλές ακόμη οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. 

Στον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό η παραπάνω εικόνα επιδεινώνεται μετά από μια δεκαετία μνημονιακών πολιτικών αλλά και έχοντας μια κυβέρνηση που είναι απροκάλυπτα υπέρ του ιδιωτικού τομέα και της “ασφάλειας”. 

Απέναντι στην απομόνωση και τον ατομικισμό επιλέγουμε να σταθούμε με αλληλοβοήθεια  δίπλα στον κάθε ένα και τη κάθε μία που δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες του/της. Λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής επιλέξαμε να συλλέξουμε λάδι και τρόφιμα μακράς διάρκειας προς ενίσχυση ατόμων και οικογενειών που το έχουν ανάγκη ανεξαρτήτου εθνικότητας, φύλου και φυλής αλλά και δομών αλληλεγγύης της πόλης των Χανίων.

Η συλλογή τροφίμων θα γίνεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 6μ.μ. - 8μ.μ και Σάββατο 11π.μ – 1π.μ στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομάδας ΤΙΤΑΝ  στην πλατεία Καλυβών Αποκορώνου (στο στενό του Flisvos προς θάλασσα)"

αφίσα πρωτοβουλία αλληλεγγύης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ