Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Δημήτρη Κακαβελάκη

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Δημήτρη Κακαβελάκη

Του Χανιώτη δημοσιογράφου, ποιητή και συγγραφέα

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή το άκουσμα της απώλειας του Δημήτρη Κακαβελάκη:

«Ο Δημήτρης Κακαβελάκης αποτέλεσε, για δεκαετίες, μία φωτεινή μορφή των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, ένα άξιο τέκνο των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα. Οραματιστής, πνευματώδης, εξαιρετικά ευγενής, άνθρωπος με βαθιά και πολύπλευρη μόρφωση και πλούσιο ποιητικό και δημοσιογραφικό έργο, πορεύτηκε “με την ευθύνη του πνεύματος”, την παρρησία, το ήθος, την ευθυκρισία και την ταπεινότητα που σταθερά τον διέκριναν. Η απώλειά του αποτελεί πλήγμα για τα Χανιά και ευρύτερα για τον κόσμο της λογοτεχνίας, της ποίησης και της δημοσιογραφίας. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».


Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Η είδηση θανάτου του διακεκριμένου δημοσιογράφου, ποιητή και συγγραφέα Δημήτρη Κακαβελάκη γέμισε με θλίψη την τοπική κοινωνία των Χανίων και ιδιαίτερα της Καλυδωνίας Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά, απ όπου καταγόταν. Άνθρωπος πνευματικός, πολυσχιδής, εμπνευσμένος κι οραματιστής, άφησε το αποτύπωμά του στη σύγχρονη λογοτεχνία και ποίηση αλλά και στη δημοσιογραφία που με πάθος υπηρέτησε. Ιδεαλιστής και υπέρμαχος της παγκόσμιας Ειρήνης, υπήρξε ο εμπνευστής και εισηγητής προς τον Μακαριστό τέως Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κκ. Ειρηναίου της πρότασης  της ονομασίας του Ακρωτηρίου της Σπάθας σε “Ακρωτήριο της Ειρήνης”, με αποτέλεσμα τη συνάντηση ηγετών  και προσωπικοτήτων παγκοσμίου κύρους (μεταξύ των οποίων οι αείμνηστοι Ούλοφ Πάλμε και Μελίνα Μερκούρη) με βασικό θέμα την Παγκόσμια Ειρήνη. Θα τον θυμόμαστε όχι μόνο για το σπουδαίο έργο του που αφήνει ως παρακαταθήκη αλλά και για τη σεμνή, διακριτική και ευγενική του προσωπικότητα και παρουσία. 

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια,  στην οικογένειά του και στους οικείους του…”


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ