Συμβολικός αποκλεισμός της Ιατρικής Σχολής Κρήτης

Συμβολικός αποκλεισμός της Ιατρικής Σχολής Κρήτης

Η κινητοποίηση αναμένεται να επαναληφθεί και αύριο

Σε συμβολικό αποκλεισμό των διοικητικών υπηρεσιών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, προχώρησαν σήμερα το πρωί φοιτητές Ιατρικής του, σύμφωνα με απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου:
"Οι λόγοι για τους οποίους πάρθηκε αυτή η απόφαση είναι η εναντίωσή μας στην εφαρμογή του νόμου Κεραμέως -Χρυσοχοϊδη, σε συνδυασμό με την απουσία μας από τις σχολές τον τελευταίο χρόνο. Ειδικότερα, οι 5οετείς φοιτητές της Ιατρικής βρίσκονται εκτός κλινικής άσκησης εδώ και 5μιση μήνες, χωρίς κάποιο πλάνο αναπλήρωσης και ασφαλούς επιστροφής τους. 

Σκοπός αυτής της κίνησης ήταν η άσκηση πίεσης στη διοίκηση της σχολής αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα (τακτικά τεστ, εμβολιασμός, παροχή Μέτρων Ατομικής Προστασίας) για την επιστροφή μας στις σχολές και την κλινική άσκηση. Επιπλέον, καταδικάζουμε τη στάση του Υπουργείου, που εν μέσω πανδημίας και με κλειστές σχολές, εκμεταλλευόμενο την απουσία μας, ψηφίζει νόμους που προοωθούν την καταστολή, την αστυνομοκρατία και την ποινικοποίηση των συλλογικών μας αγώνων. Παράλληλα, καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εκβιασμού  από κάποιους καθηγητές, απέναντι σε φοιτητές που επέλεξαν να απέχουν από τα τηλεμαθήματα ως ένδειξη συμπαράστασης στη σημερινη εκδήλωση διαμαρτυρίας".

Φοιτητές Ιατρικής

Οι φοιτητές ιατρικής αναφέρουν ακόμα:

"Στο πλαίσιο των σημερινών μας δράσεων, επιδιώξαμε και καταφέραμε συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, κύριο Κοχιαδάκη, από τον οποίο απαιτήσαμε να προβεί άμεσα σε ενέργειες για την υπολοποίηση των αιτημάτων μας, απευθυνόμενος τόσο στην ολομέλεια της Σχολής όσο και στα αρμόδια Υπουργεία (Παιδείας, Υγείας). Πιο συγκεκριμένα, προτάθηκαν η συμβολική διακοπή των μαθημάτων γι’ αυτή την εβδομάδα, η ΑΜΕΣΗ σύγκληση Ολομέλειας της Σχολής και Γενικής Συνέλευσης με συμμετοχή όλων των διδασκόντων αλλά και των φοιτητών και επιπλέον η άσκηση πιέσεων στο Υπουργείο, ώστε να εξασφαλιστεί η επανένταξή μας στην κλινική άσκηση με ασφάλεια. Ο κύριος Κοχιαδάκης δεσμεύτηκε για την δημοσίευση επίσημης ανακοίνωσης από το γραφείο της Κοσμητείας σε σχέση με τα όσα συζητήθηκαν. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε:

  • καμία εφαρμογή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη
  • άμεση υπουργική απόφαση σχετικά με τον καθορισμό ημερομηνίας επανέναρξης των κλινικών ασκήσεων, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (παροχή ΜΑΠ, εμβολιασμός, τακτικά τεστ)
  • επανέναρξη εργαστηρίων και ασφαλές άνοιγμα σχολών

Αποφασίζουμε εκ νέου συμβολικό αποκλεισμό των διοικητικών υπηρεσιών της Ιατρικής Σχολής για αύριο Τρίτη, 20/4 και καλούμε φοιτητές και διδακτικό προσωπικό να απέχουν από οποιαδήποτε εκπαιδευτική διαδικασία. Τέλος, καλούμε τη διοίκηση της σχολής να αποφασίσει τη διακοπή των τηλεμαθημάτων για το υπόλοιπο της εβδομάδας, ώστε να στηρίξει έμπρακτα τα αιτήματά μας". 

 

Διαβάστε επίσης

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Παρέμβαση της Συγκλήτου για την κλινική άσκηση των φοιτητών Ιατρικής

Στην Βουλή το θέμα του cretalive για την κλινική άσκηση των φοιτητών ιατρικής

Οι αυριανοί γιατροί μένουν μακριά από τα νοσοκομεία, λόγω πανδημίας

Στον "αέρα" λόγω κορωνοϊού η κλινική άσκηση των φοιτητών της Ιατρικής

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ