Συνάντηση εταίρων ευρωπαϊκού σχεδίου «MOVING» στο πλαίσιο του προγράμματος «HORIZON 2020»

Συνάντηση εταίρων ευρωπαϊκού σχεδίου «MOVING» στο πλαίσιο του προγράμματος «HORIZON 2020»

Στη συνάντηση συμμετείχαν 60 εμπειρογνώμονες από 23 οργανισμούς από 16 διαφορετικές χώρες

Την Πέμπτη 9/9/20121 και την Παρασκευή 10/9/2021 πραγματοποιήθηκαν οι κατευθυντήριες  συναντήσεις διαδικτυακά στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου MOVING στο οποίο η Περιφέρεια Κρήτης (Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε Ρεθύμνης) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Μονάδα Ερευνών Αγοράς και Επιχειρηματικότητας) συμμετέχουν ως εταίροι. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν 60 εμπειρογνώμονες από 23 οργανισμούς από 16 διαφορετικές χώρες (συμπεριλαμβανομένων 4 χωρών εκτός ΕΕ - Τουρκία, Σερβία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο). Οι εταίροι του σχεδίου είναι εκπρόσωποι διαφόρων τομέων και κλάδων, συμπεριλαμβανομένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων καινοτομίας καθώς επίσης εκπρόσωποι ευρωπαϊκών δικτύων, Περιφερειακών Αρχών και αγροτικών ορεινών περιοχών από τις συμμετέχουσες χώρες του προγράμματος.

Την 1η ημέρα παρουσιάστηκε η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις επιμέρους δράσεις [Πακέτα Εργασίας (ΠΕ)] του έργου, ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν από τους συντονιστές των δράσεων παρουσιάσεις και αναπτύχθηκαν συζητήσεις για: 

  • Την ενσωμάτωση της έρευνας με δραστηριότητες διάδοσης, εκμετάλλευσης, επικοινωνίας και δράσης εξωστρέφειας (ΠΕ1),
  • Το εννοιολογικό και αναλυτικό πλαίσιο του έργου (ΠΕ2),
  • Την ανάπτυξη οπτικών  εργαλείων διασύνδεσης επιστήμης-πολιτικής (ΠΕ3), 
  • Την συμμετοχική εκτίμηση ευπάθειας και απόδοσης αλυσίδων αξίας (ΠΕ4), 
  • Την Διασταυρούμενη σύγκριση και συγκριτική αξιολόγηση (ΠΕ5) 
  • Τη Συμμετοχική πολυεπίπεδη πρόβλεψη, ΠΕ7-Ανάλυση πολιτικής και χάρτης πορείας (ΠΕ6), 
  • Τις απαιτήσεις διαχείρισης τους έργου και τους κανόνες δεοντολογίας. Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε  εκπαίδευση για την πολυπαραγοντική πλατφόρμα ενώ συζητήθηκε η κατηγοριοποίηση των ενδιαφερόμενων μερών. (ΠΕ8 & 9)

Την 2η ημέρα έγινε εκτενή αναφορά για την οικονομική διαχείριση του έργου ενώ παρουσιάστηκε η πρόοδος που έχει επιτευχθεί από τους εταίρους  στις περιφερειακές πολυπαραγοντικές πλατφόρμες. Ειδικότερα η καθηγήτρια Ψυχολογίας Σοφία Τριλίβα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, παρουσίασε την ανάπτυξη της πλατφόρμας για την  Περιφέρεια Κρήτης. 

Κατά τη διάρκεια των διήμερων συναντήσεων οι εταίροι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν εκτενώς τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στο επίπεδο της επιχειρούμενης έρευνας για τη συλλογή στοιχείων για την αλυσίδα αξίας που έχει επιλεγεί για την κάθε περιφέρεια.

Η Περιφέρεια Κρήτης μελετά την αλυσίδα αξίας του χαρουπιού στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και έχει ήδη ξεκινήσει να συστήνει την Κοινότητα Πρακτικής η οποία πραγματοποίησε ήδη την πρώτη συνάντηση της τον περασμένο Ιούνιο.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί η έρευνα πεδίου πάνω σε ημιδομημένα ερωτηματολόγια και η δημιουργία εργαστηρίων για την ανταλλαγή απόψεων πάνω στην αλυσίδα αξίας του χαρουπιού.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Κρήτης,  στις συναντήσεις συμμετείχε ο Πηγουνάκης Κωστής, Διδάκτορας Μηχανικός, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό Τμ. Οικονομικών Επιστημών, Καυκαλάς Σήφης, Διδάκτορας Οικονομολόγος και ο Βάββος Ανδρέας, Υπ. Διδάκτορας Τμ. Ψυχολογίας ενώ από την Περιφέρεια Κρήτης η Δήμητρα Τσεκούρα οικονομικός υπεύθυνος τους προγράμματος και στέλεχος της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ρεθύμνης. 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ