Δήμος Μινώα: Για την οδική ασφάλεια και τη βιώσιμη κινητικότητα ενημερώθηκαν οι δημότες

Δήμος Μινώα: Για την οδική ασφάλεια και τη βιώσιμη κινητικότητα ενημερώθηκαν οι δημότες

Με επιτυχία η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα θέματα οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στο χώρο του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Αρκαλοχωρίου.

Στην ημερίδα, η οποία εντάσσονταν στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Μινώα για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021», μίλησαν για την ανάγκη υιοθέτησης πολιτικών οδικής ασφάλειας και προαγωγής βιώσιμων προτύπων κινητικότητας οι κ.κ. Γιάννης Λιονάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΣΥΠΡΟΤΑ και Mαρία Σίτη, Συγκοινωνιολόγος, MSc. Πολεοδόμος. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση των καινοτόμων «πράσινων» δράσεων του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου από τον Δ/ντη αυτού κ. Εμμανουήλ Καγιαμπάκη.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές του Δήμου για την προώθηση δράσεων βιώσιμης κινητικότητας, προώθησης της ηλεκτροκίνησης και υλοποίησης παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης στις υποδομές του Δήμου – σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικούς σταθμούς, κ.α. - επισημαίνοντας την ξεκάθαρη βούληση της Δημοτικής Αρχής να διαμορφώσει συνθήκες αειφόρου ανάπτυξης στο Δήμο με δεδομένη και την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ