Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον Μανόλη Κοκοσάλη

Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον Μανόλη Κοκοσάλη

Στο επίκεντρο το «Πρόγραμμα Τρίτσης»

Έκτακτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων και μέλος της ΠΕΔ Κρήτης Μανόλη Κοκοσάλη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης.

Αντικείμενο της συνάντησης η ανατροπή που φέρνει στον οικονομικό προϋπολογισμό εκατοντάδων έργων της Κρήτης, μεταξύ αυτών και εμβληματικών έργων του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, η ΚΥΑ που αλλάζει τους όρους στο «Πρόγραμμα Τρίτσης».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημερώθηκε για το εύρος που προσλαμβάνει αυτή η απόφαση που βάζει «πλαφόν» σε βάρος των Δήμων της Κρήτης, τινάζοντας στον αέρα τον σχεδιασμό σε έργα που αφορούν μεταξύ άλλων την ύδρευση, την αποχέτευση, την αγροτική οδοποιΐα, ενώ δήλωσε πως άμεσα θα κινηθεί για να κατατεθεί στη Βουλή σχετικό έγγραφο της ΠΕΔ Κρήτης για να μην ισχύσουν οι νέοι όροι με τους οποίους σημαντικά έργα κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς χρηματοδότηση, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την άμεση ενημέρωση για το θέμα.

«Χαρακτηριστικό του εύρους αυτής της ΚΥΑ είναι ότι Δήμοι που κατόρθωσαν να ετοιμάσουν άρτιες και ώριμες προτάσεις, όπως η περίπτωση του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων ουσιαστικά τιμωρούνται, όπως επίσης και ότι μπαίνουν εμπόδια σε εμβληματικά έργα όπως το μεγάλο έργο της ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου για το οποίο εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει κάθε φορά τους εκδικητικούς όρους που θέτει απέναντι στον ΦιλόΔημο που αγκάλιασαν όλοι οι Δήμοι της χώρας», τόνισε ο Νίκος Ηγουμενίδης.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, τέθηκαν παράλληλα τα έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, τη Μονάδα Διαχείρισης Βιοαποβλήτων η οποία βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης της κατασκευής της, και παρεμβάσεις που προγραμματίζει ο Δήμος όσον αφορά την άρδευση και την ύδρευση των οικισμών.

Στην συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Νίκου Καζαντζάκη Γεώργιος Κρητσωτάκης έγινε επίσης εκτενής αναφορά σε πλευρές υλοποίησης της πράξης που εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2019 για το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ που βρίσκεται στα Κελιά της Τοπικής Κοινότητας Αγιών Παρασκιών της Δημοτικής Ενότητας Νίκου Καζαντζάκη, και το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας και παραμονής σε 35 συνολικά άτομα με αναπηρία.Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ