Συνάντηση Παπαδεράκη-Πιτσούλη με επιχειρηματίες στο Αρκαλοχώρι

Συνάντηση Παπαδεράκη-Πιτσούλη με επιχειρηματίες στο Αρκαλοχώρι

Για τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας μετά τους σεισμούς

Συναντήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής οικονομίας που έχουν πληγεί από τον πρόσφατο σεισμό στο Αρκαλοχώρι πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης στις οποίες συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου  Νίκος Χρονάκης και ο Δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης. 

Παράλληλα ο κ. Παπαδεράκης και ο κ. Πιτσούλης επισκεπτόμενοι την κεντρική αγορά της περιοχής συνομίλησαν με τους μικρομεσαίους για τα προβλήματα που εντάθηκαν στην επιχειρηματικότητα της περιοχής μετά τους σεισμούς. 

Από τις παραπάνω συναντήσεις επιβεβαιώθηκε η ανάγκη λήψης των μέτρων που είχαν προταθεί σε σχετική επιστολή της 1ης Οκτωβρίου 2021  για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Επιπλέον προέκυψε η ανάγκη λήψης μέτρων επιτάχυνσης των διαδικασιών αποκατάστασης των μικροζημιών στα χαρακτηρισμένα πράσινα (50% περίπου των επιχειρήσεων του Αρκαλοχωρίου). Μια  λύση στη κατεύθυνση αυτή είναι η  άμεση επιχορήγηση  των επιχειρήσεων με συνηγορία των ιδιοκτητών των ακινήτων, δίχως γραφειοκρατία, με ένα εφάπαξ ποσό (3000 – 4000€) για την αποκατάσταση των προαναφερθέντων ζημιών. 

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν ενναλακτικές για το θέμα της μεταβατικής στέγασης των επιχειρήσεων που στεγάζονται σε χαρακτηρισμένα κίτρινα κτίρια (περίπου 48% των επιχειρήσεων του Αρκαλοχωρίου).

Τέλος ως καθολικό αίτημα αναδείχθηκε το ζήτημα της έκτακτης αποζημίωσης λόγω  της απώλειας εισοδήματος που πλήττει την στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση  των επαγγελματιών και των οικογενειών τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε για ενέργειες προώθησης των παραπάνω στα αρμόδια Υπουργεία.

 

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με Περιφερειακό Σύμβουλο
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ