Συνάντηση Θραψανιώτη με τα μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Συνάντηση Θραψανιώτη με τα μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ
Newsroom
Newsroom

Τί συζητήθηκε

Την Δευτέρα 16 Μαΐου επισκέφθηκε τα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ ο βουλευτής Ν. Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης για την πραγματοποίηση υβριδικής συνάντησης με τα μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ .

Αρχικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε ο αργός ρυθμός της υποβολής δηλώσεων κτηματολογίου στην ΠΕ Ηρακλείου και ΠΕ Λασιθίου καθώς και η ημερομηνία λήξης των αντιρρήσεων για την κύρωση των Δασικών Χαρτών με κίνδυνο οι πολίτες να χάσουν τις περιουσίες τους. Αναφέρθηκαν επίσης στην αποχή των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντα τους με αποτέλεσμα   την τεράστια ταλαιπωρία των πολιτών προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κτηματογράφησης των ακινήτων τους, αλλά και στις επιπτώσεις τόσο  της ενεργειακής κρίσης όσο και της αύξησης των αγαθών που προκαλούν αποτροπή των πολιτών λόγω του μεγάλου κόστους επιβάρυνσης τους που αφορά  την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων κτηματολογίου και δηλώσεων αντίρρησης των Δασικών Χαρτών. Στο σημείο αυτό τονίστηκε από τα μέλη της ΔΕ  οι  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί εξαιτίας της συνεχόμενης αλλαγής της Νομοθεσίας για την διεκπεραίωση των υποθέσεων τους.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε  στην κατασκευή του ΒΟΑΚ και ιδιαίτερα στο τμήμα Αγ. Νικόλαος – Σητεία. Ο Πρόεδρος της ΔΕ κ. Γεώργιος Ταβερναράκης και ο κ. Αντώνης Μαυρογιάννης μέλος της ΔΕ  ζήτησαν την παρουσία του κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτη στη εκδήλωση την οποία πρόκειται να διοργανώσει το ΤΕΕ/ΤΑΚ στη Σητεία παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή με στόχο της εκδήλωσης να παρουσιαστεί η πρόοδος του ΒΟΑΚ στο τμήμα εντός του Ν. Λασιθίου και τα χαρακτηριστικά του έργου.

Επιπλέον συζητήθηκε η κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλλι σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη λειτουργία του αεροδρομίου της Σητείας και πόσο θα συμβάλει στην ανάπτυξη των περιοχών.

Τελειώνοντας αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα της ορθής  διαχείρισης των υδάτινων πόρων στον πρωτογενή τομέα και την άμεση ολοκλήρωση της κατασκευής έργων υποδομής (φράγματα , δίκτυο ύδρευσης, δίκτυο άρδευσης).

Ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Γεώργιος Ταβερναράκης ευχαρίστησε τον κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτη για την επίσκεψη του και συμφώνησαν και οι δύο για την συνέχιση της συνεργασίας με την αναφορά  κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτη στην ανάδειξη των προβλημάτων της Ανατολικής Κρήτης και την προώθησή τους στα αντίστοιχα υπουργεία.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η κ. Μαρία Ρουκουνάκη μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ στο Ν. Λασιθίου.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτητο Ηράκλειο και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ