Συνάντηση του δημάρχου Βιάννου με εργαζόμενους στο δήμο και στις Κοινωνικές Δομές

Συνάντηση του δημάρχου Βιάννου με εργαζόμενους στο δήμο και στις Κοινωνικές Δομές

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα ψυχικής υγείας που αφορούν δημότες και εργαζόμενους στο Δήμο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 14/5/2021 στο Δημαρχείο Βιάννου   η προγραμματισμένη συνάντηση με το κλιμάκιο της Κινητής μονάδας Ψυχικής Υγείας της ΑΜΚΕ «Η ΑΡΩΓΗ»,  με τον Δήμαρχο κ. Μηνά Σταυρακάκη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Γιώργο Αποστολάκη, με εκπροσώπους εργαζομένων στο Δήμο και στις Κοινωνικές Δομές  του Δήμου, «Βοήθεια στο σπίτι», ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ.

Από την πλευρά της Κινητής Μονάδας συμμετείχαν η κ. Μυτάκη Κατερίνα Κοινωνική Λειτουργός, η κ. Φύτρου Γεωργία Ψυχολόγος και η κ. Παγκάλου Μαριάννα, Νοσηλεύτρια.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα ψυχικής υγείας που αφορούν δημότες και εργαζόμενους στο Δήμο, καθώς επίσης τέθηκαν οι βάσεις για την ανίχνευση και αξιολόγηση των αναγκών και ο σχεδιασμός  των απαιτούμενων παρεμβάσεων.

Μέσα από αυτή την προσπάθεια ο πρώτος στόχος που τέθηκε είναι η διαμόρφωση θετικής στάσης του πληθυσμού, απέναντι στα θέματα της ψυχικής υγείας και απέναντι στα πρόσωπα και τις οικογένειες που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις και ότι δεν πρέπει να θεωρούνται «ταμπού», ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες είναι πολύ επιβαρυμένες για όλους.

Οι επισκέψεις του κλιμακίου της Κινητής Μονάδας θα συνεχιστούν και θα βρίσκονται στον Δήμο κάθε  1η και 3η ΔΕΥΤΕΡΑ του Μήνα. Όταν απαιτηθεί θα γίνονται επισκέψεις και σε κατά τόπους Οικισμούς.(τηλ επικοινωνίας 2895340177-113)

Επίσης υπηρεσίες υποστήριξης θα παρέχονται  μετά από ατομικά ή ομαδικά αιτήματα  με τους παρακάτω τρόπους:

1.Τηλεφωνικά στο 6943071377 και 2841025905 Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 πμ- 18:00 μμ

2. Αποστολή μηνύματος στο arogicovid@gmail.com

3.Συμπλήρωση φόρμας ενδιαφέροντος στην σελίδα: www.arwgi.gr

Οι υπηρεσίες  παρέχονται δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση.

Κατά τις συναντήσεις τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα, καθώς και τα μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ