Συνέδριο για τους υδρογονάνθρακες, την πράσινη μετάβαση και το υδρογόνο από το ΤΕΕ/ΤΑΚ

Newsroom
Newsroom

Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/ Π. Τ.  Ανατολικής Κρήτης συνδριοργανώνει, με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας,   συνέδριο  με θέμα: «Υδρογονάνθρακες, πράσινη μετάβαση, υδρογόνο: Κρήτη, ενεργειακός κόμβος»  το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί  16 & 17 Δεκεμβρίου 2023  στο «Aquila Αtlantis Hotel» στο Ηράκλειο.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα: της Περιφέρειας Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και  Έρευνας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΤΕΕ/ΤΑΚ:

"Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την επικείμενη εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, η οποία αποτελεί μία δραστηριότητα που δημιουργεί έντονες αντιπαραθέσεις ως πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα, καθώς αφενός μπορεί να συνιστά μία δυνητική  πηγή εσόδων για ένα κράτος και τους πολίτες του και  αφετέρου το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που μπορεί να αφήνει,  χρήζει προσεκτικής διερεύνησης.

 Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις και τα έργα στην Κρήτη σχετικά με το υδρογόνο, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ε.Ε.. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και τοποθετήσεις εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας,  της αγοράς υδρογονανθράκων, καθώς και θεσμικών και δημοσίων φορέων.

Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Ελληνική και η είσοδος είναι   ελεύθερη  για κάθε ενδιαφερόμενο.

Για πληροφορίες & εγγραφές  πατηστε: https://teetak.gr/?p=20896"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ