Συνεχίστηκε τη νύχτα η μετασεισμική δραστηριότητα στην ενδοχώρα του Ηρακλείου

Συνεχίστηκε τη νύχτα η μετασεισμική δραστηριότητα στην ενδοχώρα του Ηρακλείου

Τρεις ακόμη ασθενείς δονήσεις καταγράφηκαν τα ξημερώματα και στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Ηρακλείου

Συνεχίστηκε στη διάρκεια της νύχτας η μετασεισμική δραστηριότητα στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Μετά την ασθενή δόνηση των 3,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το cretalive ακολούθησαν δύο ακόμη ασθενείς δονήσεις με τα ίδια χαρακτηριστικά του σεισμού των 4,8 Ρίχτερ το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών στη 1:12 τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής καταγράφηκε ασθενής δόνηση μεγέθους 2,8 Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται σε απόσταση 21 χιλιομέτρων νότια - νοτιοανατολικά του Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 16, 3 χιλιόμετρα.

σεισμική δόνηση

Στις 3:17 τα ξημερώματα ακολούθησε ακόμη μία δόνηση μεγέθους 2,6 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Άρβης στον Δήμο Βιάννου και το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 8 χιλιόμετρα.

δόνηση Άρβη

Και τρεις δονήσεις βόρεια του Ηρακλείου

Την ίδια ώρα τρεις ασθενείς σεισμικές δονήσεις με το ίδιο περίπου επίκεντρο σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Ηρακλείου. Η πρώτη, σύμφωνα πάντα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο καταγράφηκε στις 4:50 τα ξημερώματα. Το μέγεθος της ήταν 3 Ρίχτερ και το επίκεντρο της εντοπίστηκε σε απόσταση 39 χιλιομέτρων βόρεια του Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα. Στις 6:37 το πρωί ακολούθησε δεύτερη ασθενής δόνηση μεγέθους 2,8 Ρίχτερ με 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος και το επίκεντρό της να εντοπίζεται σε απόσταση 38 χιλιομέτρων βόρεια - βορειοανατολικά του Ηρακλείου. Η τρίτη καταγράφηκε στις 6:59 το πρωί με μέγεθος 3,3 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίστηκε επίσης στη θάλασσα σε απόσταση 33 χιλιομέτρων βόρεια του Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε επίσης στα 10 χιλιόμετρα. 

δόνηση βόρεια Ηρακλείου

Διαβάστε επίσης:

Η ενδοχώρα του Ηρακλείου εξακολουθεί να... "κουνιέται"

Οδοιπορικό του Cretalive στον Σαμπά που "χτυπήθηκε" από τα 4,8 Ρίχτερ

Ανήσυχοι οι κάτοικοι στον Δήμο Μινώα, καταγράφουν τις ζημιές

Κόκκινο νερό στις βρύσες και ρωγμές σε εκκλησία

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ