Συνεχίστηκε τη νύχτα η σεισμική δραστηριότητα στη νότια Κρήτη

Συνεχίστηκε τη νύχτα η σεισμική δραστηριότητα στη νότια Κρήτη

Σεισμός καταγράφηκε τα ξημερώματα και στο Τυμπάκι, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στη στεριά

Συνεχίστηκε στη διάρκεια της νύχτας η σεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, ενώ στις 5:00 τα ξημερώματα σεισμός μεγέθους 2,8 Ρίχτερ σημειώθηκε και στο Τυμπάκι, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στη στεριά σε απόσταση 19 χιλιομέτρων. Το εστιακό βάθος - σύμφωνα με την πρώτη αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών - υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Σεισμός

Στις 4:41 τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας, στην ίδια σεισμογενή περιοχή όπου εκδηλώθηκε ο ισχυρός σεισμός των 6 Ρίχτερ στις 2 Μαΐου, καταγράφηκε ένας ακόμη σεισμός μεγέθους 3,4 Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται στη θάλασσα σε απόσταση 19 χιλιομέτρων Νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας. Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

σεισμός

Μία ακόμη δόνηση καταγράφηκε στις 2:29 τα ξημερώματα πολύ κοντά στην ακτή της ανατολικής Κρήτης. Ο σεισμός είχε μέγεθος 2,6 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στη θάλασσα σε απόσταση μόλις 14 χιλιομέτρων Ανατολικά - Βορειοανατολικά της Ζάκρου. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

σεισμός

Σεισμός μεγέθους 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1:03 τα ξημερώματα με το επίκεντρο να εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή Νότια - Νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας σε απόσταση 158 χιλιομέτρων. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

σεισμός

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιο Λέκκα, η σεισμική δραστηριότητα συνδέεται με τον ισχυρό σεισμό της 2ας Μαΐου και θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδας, με τη συχνότητα και την ένταση των δονήσεων, ωστόσο, να ακολουθούν φθίνουσα πορεία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ