Συνεχίζεται το θρίλερ με το θάνατο της Τζιν Χάνλον στην Κρήτη

Συνεχίζεται το θρίλερ με το θάνατο της Τζιν Χάνλον στην Κρήτη

Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε η Βρετανίδα πριν βρεθεί νεκρή στο Ηράκλειο το 2009 βλέπει το φως της δημοσιότητας, λίγους μήνες μετά το άνοιγμα της υπόθεσης από τις ελληνικές Αρχές.

 

Η 53χρονη μητέρα τριών παιδιών είχε μετακομίσει από τη Σκωτία στην Κρήτη το 2008. Εργάστηκε ως σερβιτόρα σε εστιατόρια και μπαρ του νησιού αλλά στις 9 Μαρτίου του 2009 εξαφανίστηκε και πέντε ημέρες αργότερα η σορός της ξεβράστηκε σε ακτή του Ηρακλείου. Την ημέρα της εξαφάνισής της ξύπνησε νωρίς από μια καταιγίδα και λίγο αργότερα βγήκε μια βόλτα. Μίλησε με έναν φίλο που δούλευε σε ένα μαγαζί και κάποια στιγμή παρατήρησε ότι την παρακολουθούσε ένα πράσινο αυτοκίνητο. Έπειτα πήγε σε ένα εστιατόριο για να κάνει αίτηση για δουλειά και ήπιε ένα ποτήρι κρασί με τον ιδιοκτήτη αλλά έφυγε ξαφνικά. «Έφυγε πριν τελειώσει το κρασί της και έμοιαζε αγχωμένη, σαν κάποιος να την περίμενε ή σαν να έπρεπε να πάει κάπου» είχε δηλώσει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Γιάννης Μαρκάκης, σε ντοκιμαντέρ του Channel 5 για το θάνατο της Τζιν Χάνλον.

Εκεί τελειώνει η καταγραφή της ημέρας στο ημερολόγιο της Τζιν και οι κινήσεις της, όπως σημειώνει δημοσίευμα της Daily Star, από εκεί και πέρα παραμένουν μέχρι και σήμερα μυστήριο.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έδειξε ότι η Τζιν κάλεσε κάποιον φίλο της και του είπε ότι ήταν σε μια καφετέρια με κάποιον Έλληνα, με τον οποίο μίλησε και ο φίλος. Όμως, μισή ώρα αργότερα, η Τζιν έστειλε στο φίλο της ένα μήνυμα που έγραφε "ΒΟΗΘΕΙΑ". Εκείνος την κάλεσε και πάλι αλλά τον διαβεβαίωσε ότι ήταν καλά και εκείνος έπεσε για ύπνο.

Η εξαφάνισή της Χάνλον δηλώθηκε το επόμενο πρωί όταν δεν εμφανίστηκε στη δουλειά της και πέντε μέρες αργότερα η σορός της ξεβράστηκε στο Ηράκλειο και ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. «Δεν είχε ούτε μαλλιά ούτε μάτια» περιγράφει συγκλονισμένος ένας από τους τρεις γιους της.

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου, η Τζιν έπεσε στο λιμάνι και πνίγηκε. Οι γιοι της αρνήθηκαν να το υπογράψουν, καθώς η μαμά τους, όπως λένε, φοβόταν το νερό και δεν θα πλησίαζε στη θάλασσα μέσα στη νύχτα.

Οι γιοι της δεν πιστεύουν ότι ο θάνατός της ήταν ατύχημα και τονίζουν ότι στο ημερολόγιό της έγραφε συχνά για έναν άντρα με το όνομα Νίκος.

Εννέα μήνες μετά το θάνατό της, μια δεύτερη έκθεση αποκάλυψε ότι ο Τζιν είχε κατάγματα και έφερε μώλωπες - πιθανά σημάδια πάλης.

Η υπόθεση ξανάνοιξε, νέοι ύποπτοι κλήθηκαν για ανάκριση, αλλά δεν αποδόθηκαν κατηγορίες. Έξι χρόνια μετά η υπόθεση άνοιξε εκ νέου, αλλά για άλλη μια φορά δεν βρέθηκαν απαντήσεις.

Πέρυσι, έπειτα από την επιμονή των γιων της Τζιν, οι Αρχές άνοιξαν ξανά την έρευνά τους έπειτα από το ντοκιμαντέρ του Channel 5 για τη δολοφονία της.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ