Συνεργασία 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου και ΕΛΜΕΠΑ

Συνεργασία 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου και ΕΛΜΕΠΑ
Newsroom
Newsroom

Δείτε τι περιλαμβάνει η συνεργασία

Το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου "με ιδιαίτερη χαρά", όπως αναφέρει, ανακοινώνει την πρώτη του συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) για το νέο σχολικό έτος 2022-23. 

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται:

"Η συνεργασία αυτή γεννήθηκε, ως ιδέα, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που έφερε η πανδημία, και καρποφόρησε πάνω στην αμοιβαία εκτίμηση και τον σεβασμό των δύο εκπαιδευτικών φορέων, του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου και του Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΕΛΜΕΠΑ με Διευθύντρια την κα Μαρία Παπαδακάκη. 

Στις διμερείς συνεννοήσεις, με πρωτοβουλία τής εκπαιδευτικού κας Αντωνίας Σφακιανάκη, την υποστήριξη της Διευθύντριας του Σχολείου κας Χαρίκλειας Πεδιαδίτου, και τη σύμφωνη γνώμη τού Συλλόγου Διδασκόντων, εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές, με σαφήνεια, η επιθυμία για διεύρυνση της συνεργασίας αυτής πάνω σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Έτσι, συμφωνήθηκε και διαμορφώθηκε η από κοινού δράση σε θέματα που αφορούν στην ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητριών και μαθητών στο σχολικό περιβάλλον κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19, στη θέσπιση υγιών προσωπικών ορίων και στην ενίσχυση των σχέσεων στην ομάδα-τάξη, με σκοπό την πρόληψη παραβατικών και κακοποιητικών συμπεριφορών στη μαθητική κοινότητα. Ειδικότερα, η συνεργασία αφορά στους εξής τομείς:

  1. Δράσεις επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών 
  2. Δράσεις ευαισθητοποίησης των γονέων 
  3. Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητριών και μαθητών

Εξειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθήτριες/τές στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων.

Το 5ο Γυμνάσιο αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τη βαθιά εκτίμησή του για το ενδιαφέρον τού ΕΛΜΕΠΑ σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα, καθώς και την αισιοδοξία του για τη συνεργασία αυτή. Ευελπιστούμε ότι οι μαθήτριες και οι μαθητές μας καθώς και το σύνολο της σχολικής κοινότητας θα ενδυναμωθούν μέσα από αυτήν τη σύμπραξη".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ