Συνταντήσεις Πολάκη στην Κίσσαμο

Συνταντήσεις Πολάκη στην Κίσσαμο

Είχε επαφές με αγρότες -Επισκέφθηκε ΚΥ και Δήμο Κισσάμου

Σειρά επισκέψεων και συναντήσεων με φορείς και υπηρεσίες της Κισσάμου είχε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ο πρ. Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης, μαζί με κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Παπανδρέου, την πρ. Βουλευτή Βάλια Βαγιωνάκη και τον πρ. υποψήφιο Βουλευτή Μιχάλη Χαιρετάκή.

Αρχικά ο βουλευτής με όλο το κλιμάκιο συναντήθηκε με αγρότες, εκπροσώπους της ομάδας παραγωγών και κατοίκους από την περιοχή του Πλατάνου, στα Φαλάσαρνα. Εκεί είχε την ευκαιρία να ακούσει από ένα πολυπληθές κοινό τα προβλήματα που τους απασχολούν, με έμφαση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αγρότες της περιοχής λόγω της χαμηλής τιμής των προϊόντων τους, την απαξίωση τους από μεριάς της πολιτείας που ακόμα δεν τους έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστησαν πέρυσι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την αδυναμία διάθεσης των θερμοκηπιακών προϊόντων σε τιμές που να καλύπτουν έστω το κόστος παραγωγής. 

«Βρισκόμαστε σε τόσο δεινή θέση που προσανατολιζόμαστε να εγκαταλείψουμε τον πρωτογενή τομέα και οπωσδήποτε να αποτρέψουμε τα παιδιά μας να μείνουν στο χωριό, αφού δεν μπορούμε πλέον να επιβιώσουμε» δήλωσαν χαρακτηριστικά. Στα προβλήματα τους έρχεται να προστεθεί η έλλειψη αρδευτικού νερού και το πλήγμα που έχει δεχτεί όλη η περιοχή από τον κορωνοϊό, αφού κυρίως η περιοχή της Φαλάσσαρνας είναι κατ εξοχήν τουριστική και φέτος λόγω των υγειονομικών μέτρων δεν μπόρεσαν να εργαστούν μέλη της οικογένειας τους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, προκειμένου να καλύψουν βασικές οικονομικές τους ανάγκες. 

Από την πλευρά του ο Π. Πολάκης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του, που δεν περιορίζεται μόνο στα λόγια, καθώς οι παρεμβάσεις του, μέσω του θεσμικού του ρόλου είναι συχνές με μια σειρά επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή και ταυτόχρονα κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την επίλυση και ενίσχυση των αγροτών, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των καταστροφών από την περσινή θεομηνία και την πρόταση για αποζημίωση από το πρόγραμμα de minimis. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Π. Πολάκης, ανταποκρίθηκε με αμεσότητα στην οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας και Νομού, όσο και σε επίπεδο Δήμων, χρηματοδοτώντας τον Δήμο Κισάμου άμεσα μετά τις καταστροφές με ποσόν πλέον των 10.000.000 ευρώ. «Συγκρίνεται αυτή η κυβερνητική υπευθυνότητα με τον τρόπο που χειρίστηκε η παρούσα Κυβέρνηση τους πληγέντες στην Καρδίτσα, που επί βδομάδες ζούσαν μέσα στην λάσπη, αποκλεισμένοι». Δεσμεύτηκε τέλος πως θα συζητήσει με τον Δήμαρχο, που θα επισκεπτόταν αμέσως μετά, το θέμα που αφορά στην διασφάλιση νερού για τις καλλιέργειες τους και τους διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει αρμοδίως το σύνολο των προβλημάτων που τους απασχολούν. 

Στην συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Κισάμου. Του μεταφέρθηκε από εργαζόμενους και διοίκηση η έλλειψη Ιατρικού προσωπικού, αλλά δήλωσε και απογοητευμένος για δύο τουλάχιστον προσωπικές του διαπιστώσεις: Η πρώτη ήταν ότι φέτος όχι μόνο δεν λειτούργησε καθόλου ο Ιατρικός Σταθμός που με δική του πρωτοβουλία (όσο ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας0 είχε δημιουργηθεί στο Ελαφονήσι, αλλά ακόμα και ο οικίσκος που τον στέγαζε απομακρύνθηκε από εκεί και μεταφέρθηκε στο Κ.Υ για να καλύψει άλλες ανάγκες της υπηρεσίας. Η δεύτερη διαπίστωση ήταν πως ο ανελκυστήρας του Κ.Υ. που ήταν επί χρόνια εκτός λειτουργίας και αντικαταστάθηκε με ενέργειες της προηγούμενης Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, παραμένει εδώ και μήνες ανενεργός, χωρίς να έχει αποκατασταθεί μια βλάβη που προέκυψε και καθιστώντας αδύνατη την εξυπηρέτηση των υπερηλίκων ασθενών στα ιατρεία και τις υπηρεσίες του δευτέρου ορόφου του κτιρίου. 

Τέλος ο Παύλος Πολάκης μαζί με το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευε, επισκέφτηκε τον Δήμο Κισάμου, όπου είχε συνάντηση και εκτενή ενημέρωση για σειρά ζητημάτων από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Μυλωνάκη και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Θεόφιλο Χριστουλάκη, Κελαιδή Γιάννη, Χοχλάκη Γεώργιο και Σκαλιδάκη Θεόδωρο. Ο Δήμαρχος Γ. Μυλωνάκης, αφού ευχαρίστησε τον Βουλευτή για το έμπρακτο ενδιαφέρον του, που αναδεικνύεται και με την δεύτερη, μέσα σε λίγο διάστημα, επίσκεψη του στην περιοχή, του εξέθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο με προτεραιότητα την έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας, αφού ο μαναδικός εργαζόμενος σε αυτήν δεν μπορεί να υποστηρίξει τις μεγάλες ανάγκες του Δήμου σε επίπεδο μελετών, κατασκευής και επίβλεψης των έργων. 

Ο Π. Πολάκης επανέφερε πάλι την πρόταση να αξιοποιηθούν οι περί τους είκοσι εργαζόμενοι μηχανικοί που είχαν προσληφθεί στον Ο.Α.Κ. από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την καταγραφή των καταστροφών που είχαν προκληθεί από τις θεομηνίες του 2018 και οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το έργο για το οποίο είχαν προσληφθεί, ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους και βρίσκονται χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο τώρα. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει άμεσα να διατεθούν στην Αντιπεριφέρεια του Νομού, πράγμα που έχει ήδη ζητήσει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής και στη συνέχεια να υποστηρίξουν τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων που υπολειτουργούν στο σύνολο τους. 

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που είχαν χρηματοδοτηθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για τα δύο Λύκεια της περιοχής, που οι μαθητές τους εξακολουθούν να κάνουν μαθήματα σε προκάτ αίθουσες, αλλά και για το ζήτημα της λιμνοδεξαμενής που είχαν θέσει οι κάτοικοι του Πλατάνου. Ο δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά για την πορεία όλων των ζητημάτων που τέθηκαν και διαβεβαίωσε πως το έργο που αφορά την υδροδότηση του Πλατάνου έχει ήδη ανατεθεί σε μελετητή και μέχρι το Νοέμβριο θα έχει παραδοθεί η μελέτη, προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία η κατασκευή του. Ο δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Πολάκη να εξακολουθήσει να υποστηρίζει τον Δήμο με τις παρεμβάσεις του στους αρμόδιους Υπουργούς και στο Κοινοβούλιο. 

Από την πλευρά του τέλος, ο Βουλευτής διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο πως έχει απόλυτη συναίσθηση της μεγάλης του ευθύνης να υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους Δήμους στα δύσκολα προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν, πολύ δε περισσότερο τώρα που η χώρα έχει στο τιμόνι της μια Κυβέρνηση που υποχρηματοδοτεί και δεν στελεχώνει όλες τις βαθμίδες της Αυτοδιοίκησης. Αυτό πράττει και με την προσωπική του παρακολούθηση και τις επισκέψεις του στους Δήμους του Νομού, αλλά και με τις παρεμβάσεις του στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου στη Βουλή.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ