Συντυχάκης: "Φθηνό και ποιοτικό νερό για το Ηράκλειο, χωρίς καμία επιβάρυνση"

Newsroom
Newsroom

Συζητήθηκε στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ

Το σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης στον Δήμο Ηρακλείου όπου οι κάτοικοι αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό, ενώ ταυτόχρονα πληρώνουν ακριβά τιμολόγια ανέδειξε το ΚΚΕ στη Βουλή μέσω Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη που συζητήθηκε σήμερα.

Ο Μ. Συντυχάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να επιλυθεί το ζήτημα, χωρίς καμία λαϊκή επιβάρυνση, για φτηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για τον λαό του Ηρακλείου, ωστόσο, όπως τόνισε, οι μέχρι τώρα απαντήσεις από κυβέρνηση, Δήμο Ηρακλείου και την τοπική ΔΕΥΑ κινούνται στην κατεύθυνση κόστους - οφέλους και των αντοχών οικονομίας, ενώ κανείς δεν δέχεται την αύξηση της χρηματοδότησης για έργα στην κατεύθυνση της επίλυσης του σοβαρού προβλήματος.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, συνολικά η υδροδότηση της πόλης του Ηρακλείου στηρίζεται σε ένα πεπαλαιωμένο και ακατάλληλο για την υγεία δίκτυο αμιαντοσωλήνων. Σε αυτό το απαρχαιωμένο δίκτυο, ενώ οι ανάγκες αντικατάστασης ξεπερνούν τα 600 χιλιόμετρα, χρηματοδοτήθηκε και συμβασιοποιήθηκε η αλλαγή δικτύων μόνο 260 χιλιομέτρων, από τα οποία τα 150 χλμ. εκτελέστηκαν και τα 110 είναι ακόμη ανεκτέλεστα.

Στην τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος, αφού επικαλέστηκε την αρμοδιότητα του Δήμου Ηρακλείου επί του θέματος, αναφέρθηκε σε επικείμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του κεντρικού κράτους για τους δήμους, προκειμένου να προχωρήσουν κάποια έργα.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ