ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: "Τα προβλήματα διογκώνονται και η κυβέρνηση αδιαφορεί"

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση

 

Αλαζονεία και αδιαφορία καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του, την ίδια στιγμή που - όπως αναφέρεται - "τα προβλήματα διογκώνονται".

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση: 

Είναι κοινή διαπίστωση η αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματα της κοινωνίας, προβλήματα που η ίδια δημιουργεί με τις ανάλγητες πολιτικές της.

Πώς να χαρακτηρίσεις άραγε μια κυβέρνηση όταν αλαζονικά αδιαφορεί ακόμη και να αντιληφθεί τα προβλήματα επιβιώσεις των νοικοκυριών που δημιουργούνται λόγω της ακρίβειας και των καθημερινών ανατιμήσεων όπου λειτουργούν ως βρόγχος για τη ζωή και την επιβίωση των νοικοκυριών.

Όταν αδιαφορεί για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με το ξεπούλημα της ΔΕΗ αλλά και για τις καθημερινές αυξήσεις που γίνονται στα τιμολόγια της, αρνούμενη να δεχθεί την ανάγκη μείωσης του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

Όταν παρακολουθεί με αδιαφορία και αλαζονεία τη δημόσια υγεία να δίνει τη μάχη με την πανδημία, μόνο με τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζόμενων, καθώς τα νοσοκομεία λειτουργούν με τραγικές ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επιτείνοντας με αυτόν τον τρόπο τον φόβο και την ανασφάλεια των πολιτών.

Όταν στην εκπαίδευση, εφαρμόζουν αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές που από τη μια ποινικοποιούν δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και από την άλλη στοιβάζουν τους μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες, αδιαφορώντας για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τις συνέπειες από τη πανδημία.

Βέβαια για το επιβατικό κοινό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τη «σαρδελοποίηση» που δημιουργούν σε αυτά, προφανώς έχουν μεριμνήσει ώστε να μην κυκλοφορεί ανάμεσά τους ο κορονοϊός.

Οι αγρότες αδυνατούν να ζήσουν τις οικογένειες τους αφού όχι μονό δεν μπορούν να καλλιεργήσουν λόγω της ακρίβειας αλλά και όταν το κάνουν βλέπουν τα προϊόντα τους να μένουν αδιάθετα στα ράφια και στο χωράφια.

Στο βωμό δε ιδεοληψιών καταργούν ωράριο εργασίας και απορυθμίζουν εργασιακές σχέσεις δημιουργώντας μεσαίωνα προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Από τη μια λοιπόν αλαζονεία, αδιαφορία, αναλγησία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από την άλλη βιασύνη για να προωθήσουν με συνοπτικές διαδικασίες το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Ξεπουλούν εν κρυπτώ το λιμάνι Ηρακλείου αγνοώντας τις τοπικές κοινωνίες και τους δήμους, το παραχωρούν σε ιδιωτικά συμφέροντα, μαζί και τα μικρότερα λιμάνια στολίδια του νομού μας, όπως είναι αυτά των Λινοπεραμάτων, της Άρβης, του Κερατόκαμπου, της Λούτρας.

Η υλοποίηση του ξεπουλήματος των λιμανιών θα έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις για όλους τους πολίτες στον νομό και στην Κρήτη.

Από την πλευρά μας, οι οργανώσεις και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δηλώνουμε παρόντες, δυνατοί και αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μαζί με τους φορείς τους πολίτες και την κοινωνία, για να αναστρέψουμε αυτές τις πολιτικές προασπίζοντας τα συμφέροντα του λαού και του τόπου μας.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ