Σύσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης για την επικείμενη έμφραξη του φράγματος Πλακιώτισσας

Newsroom
Newsroom

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 31.620.000 ευρώ.

 

Σύσκεψη για την επικείμενη έμφραξη του φράγματος Πλακιώτισσας Μεσσαράς Ν. Ηρακλείου και ο προγραμματισμός και συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης. 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι: Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης,  Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης,   Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, οι Δήμαρχοι Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης, ο γενικός διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης, ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, η Προϊσταμένη Δομών Περιβάλλοντος Μαργέτα Σγουρώ, στελέχη της δ/νουσας υπηρεσίας κύριοι  Χανδάνος και Μαρτάκης, ο τεχνικός σύμβουλος του φράγματος κ. Αστερίου και κα Συγγελάκη (στέλεχος) και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Λατομική Α.Τ.Ε.  Οδυσσέας Μαυρογιαννάκης.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη η έμφραξη του φράγματος προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της θερινής περιόδου (με έναρξη κατασκευής του πώματος έμφραξης τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024. 

Το Φράγμα Πλακιώτισσας κατασκευάστηκε στην περιοχή της Ανατολικής Μεσσαράς Π.Ε. Ηρακλείου, επί του χειμάρρου Αναποδάρη, πλησίον του οικισμού της Πλακιώτισσας. Το έργο αναπτύσσεται εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Γόρτυνας και Αρχανών –Αστερουσίων και το νερό θα ποτίσει μικτή αρδευόμενη έκταση 37.000 χιλ. στρεμμάτων και στους δυο δήμους. 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 31.620.000 ευρώ. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ