Συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για ΑμεΑ σε δύο παραλίες

Συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για ΑμεΑ σε δύο παραλίες

Στον δήμο Αγίου Βασιλείου

Δύο συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία ή δυσκολία στην κίνηση «Seatrac» τοποθέτησε σήμερα στις παραλίες του Πλακιά και της Αγίας Γαλήνης ο δήμος Αγίου Βασιλείου. Πρόκειται για ένα σύστημα ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον που επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να εισέλθουν στην παραλία μέσω του ειδικά διαμορφωμένου ξύλινου διαδρόμου και στην συνέχεια να μπουν στην θάλασσα με την βοήθεια του ειδικού καθίσματος που κινείται σε ράγες χωρίς συνοδό. Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ΑμεΑ τοποθετήθηκαν αποδυτήρια και ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες. Επίσης στον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται μπροστά από την εγκατάσταση του συστήματος στην παραλία του Πλακιά δημιουργήθηκαν θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ.

«Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε έγκαιρα την εγκατάσταση των δύο πρώτων συστημάτων SEATRAC στον Δήμο μας. Έχω τονίσει κατ' επανάληψη ότι η υλοποίηση παρεμβάσεων για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής και με σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, καθιστούμε φιλόξενες και εύκολα προσβάσιμες τις παραλίες μας προκειμένου οι συνάνθρωποί μας με κινητικές δυσκολίες να απολαύσουν το κολύμπι και τη θάλασσα», δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης. Ο τουρισμός και η ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στην θαλάσσια απόλαυση δεν είναι προνόμιο, είναι ανάγκη, αναφέρει ο κ. Ταταράκης τονίζοντας πως: «Είναι δική μας υποχρέωση η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών απέναντι στους συνανθρώπους μας. Πρόθεση μας είναι να εγκαταστήσουμε και άλλα αντίστοιχα συστήματα και σε άλλες παραλίες του Δήμου μας».

Σύμφωνα με ενημέρωση, κατά τους χειμερινούς μήνες το σύστημα «Seatrac» αποσυναρμολογείται, ενώ η χρήση του δεν επιφέρει αλλοιώσεις ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ