Τα 45 λεπτά αγωνίας για την άτυχη 33χρονη

Newsroom
Newsroom

Το χρονικό του θρίλερ μέσα στο ταξί, έξω από το Βενιζέλειο νοσοκομείο

Ήταν 45 λεπτά που έμοιασαν αιώνας. Η 33χρονη γυναίκα που λίγο μετά τα μεσάνυχτα έφτασε με ταξί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο πάλεψε για 45 λεπτά να παραμείνει στη ζωή, έχοντας στο πλευρό της γιατρούς και νοσηλευτές.

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια του συζύγου της και του οδηγού του ταξί, γιατρός έκανε ΚΑΡΠΑ στην 33χρονη προσπαθώντας να την κρατήσει ζωντανή, ωστόσο η κατάστασή της, όπως φάνηκε, ήταν μη αναστρέψιμη.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Κ.Τερζάκη, το ταξί έφτασε στο νοσοκομείο στις 12.10 μετά τα μεσάνυχτα. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΤΕΠ Covid για την 33χρονη ασθενή, αναφέροντας ότι βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση, μέσα στο ταξί.

Ηγιατρός βγήκε αμέσως, αντικρίζοντας την γυναίκα σε ημιθανή κατάσταση και ξεκίνησε αμέσως ΚΑΡΠΑ ενώ η 33χρονη βρισκόταν μέσα στο ταξί. Παράλληλα ο νοσηλευτής ειδοποίησε καρδιολόγο και αναισθησιολόγο για το πολύ σοβαρό αυτό περιστατικό.

Οι προσπάθειες να σωθεί η γυναίκα και η ΚΑΡΠΑ συνεχίστηκαν επί 45 λεπτά - διάστημα μεγαλύτερο του πρωτοκόλλου - η γυναίκα διασωληνώθηκε, ωστόσο σύμφωνα με τον διοικητή του Βενιζελείου, δεν πρόλαβε καν να εισαχθεί στη ΜΕΘ. Το ίδιο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συγκλονισμένο από την περίπτωση της νέας γυναίκας που νοσούσε με Covid εδώ και μία εβδομάδα, με την κατάστασή της να επιδεινώνεται ραγδαία, συνέχιζε τις προσπάθειες, οι οποίες όμως δεν απέδωσαν καρπούς...

Τη σκυτάλη για τη διερεύνηση της υπόθεσης αναλαμβάνει η ιατροδικαστική υπηρεσία που θα κληθεί να ερευνήσει τί συνέβη, αν προϋπήρχε κάτι και ποιες ήταν οι επιπλοκές που "έστειλαν" στο θάνατο τη γυναίκα...

 

Δείτε επίσης:

Έφτασε με ταξί στο Βενιζέλειο και 40 λεπτά αργότερα πέθανε!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ