Τα οινοστάφυλα, το ρίσκο της ΕΑΣΗ και το αυστηρό μήνυμα για ποιοτικά προϊόντα

Τα οινοστάφυλα, το ρίσκο της ΕΑΣΗ και το αυστηρό μήνυμα για ποιοτικά προϊόντα

Οι τιμές που δόθηκαν δεν αντιστοιχούν στη φετινή αγορά, αλλά ο στόχος είναι να στηριχθούν οι παραγωγοί

 

Τελικά πόσο μεγάλο είναι το ρίσκο της νέας διοίκησης της ΕΑΣΗ που προχώρησε σε ανακοίνωση των τιμών για τα οινοστάφυλα της σεζόν 2020;

Σε μια εποχή που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα σταματήσει η κρίση του covid 19 και πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα στη ζωή μας και στις οικονομικές δραστηριότητες οι τιμές που έδωσε είναι πέρα των δυνάμεων της.
Τι θα συμβεί εάν συνεχιστεί η κρίση και του χρόνου η και  χειροτερέψει η κατάσταση; Πως θα σηκώσει το βάρος ο η οργάνωση αφού με τις τιμές που έδωσε θα βρεθεί σίγουρα με πέντε και έξι χιλιάδες τόνους κρασί στις δεξαμενές της, ένα κόστος αγοράς μόνο της πρώτης ύλης κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ;
Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί παίρνει τέτοιο ρίσκο; "Το κάνουμε για να στηρίξουμε όσο μπορούμε τους αγρότες που κάθε χρόνο βλέπουν το εισόδημά τους να καταρρέει και να βάλουμε φρένο στις ορέξεις των εμπόρων που ετοιμαζόταν να πάρουν τα σταφύλια των παραγωγών τζάμπα μιας και δεν υπήρχε αντίπαλο δέος" λένε στελέχη της συνεταιριστικής οργάνωσης.
"Πρέπει όμως και οι παραγωγοί να δουν επιτέλους τις οργανώσεις όχι σαν το φτωχό συγγενή που θα του πάνε τα δεύτερα ποιοτικά προϊόντα τα σταφύλια , ν δώσουν ποιοτικά σταφύλια και στις οργανώσεις" τονίζουν με νόημα.
 
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τονίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣΗ ότι οι τιμές θα είναι οι καλύτερες της αγοράς αλλά και η ένωση φέτος θα είναι πολύ αυστηρή στη διαλογή των σταφυλιών και τα φαινόμενα του παρελθόντος ,θα σταματήσουν , όπως είπε και ο πρόεδρος κ.Γαβαλάς, με έμφαση: " Θα καλοπληρώσουμε τους παραγωγούς που παλεύουν να βγάλουν ένα καλό σταφύλι επιβραβεύοντας τους για τον κόπο τους, αλλά όσοι φέρουν σκάρτα θα τα πληρωθούν χαμηλά για να γίνουν ξύδι."!
 
Άλλωστε ο πήχης μπαίνει από την αρχή ψηλά με την οργάνωση να στοχεύει πλέον και στο κρασί στην ποιότητα δεδομένου ότι του χρόνου το οινοποιείο της Παλιανής θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό μιας και φέτος δεν κατέστη δυνατό λόγο του covid 19 και για να βγάλει ασπροπρόσωπη την ΕΑΣΗ . Έτσι θα πρέπει τα κρασιά να είναι ισάξια με τα κρασιά που υπάρχουν πλέον στην αγορά του νησιού από τα ιδιωτικά οινοποιεία που έχουν κάνει θαύματα τα τελευταία δέκα χρόνια.
Άλλωστε  , τονίζουν, γι αυτό το λόγο έγινε και η επανένταξη της οργάνωσης στο δίκτυο οινοποιών που έχει δώσει δείγματα γραφής και έχει επανατοποθετήσει το κρητικό κρασί στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα κατακτώντας χρόνο με το χρόνο την θέση που του αξίζει.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ