Τα σχολεία στα Χανιά ανοίγουν με συντμήσεις τάξεων

Newsroom
Newsroom

"Οι σχολικές μονάδες υποβαθμίζονται" επισημαίνει η περιφερειακή σύμβουλος Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η περιφερειακή σύμβουλος Κρήτης και εντεταλμένη Εντεταλμένη Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού στην Π.Ε Χανίων, Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη κάνει λόγο για υποβάθμιση των σχολείων στα Χανιά. 

Σε γραπτή της δήλωση επισημαίνει:

"Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα 12/9;
Στο Νομό Χανίων υπάρχουν σχολεία που υφίστανται συντμήσεις τάξεων. Ναι..τάξεων.
Οπως τον παλιό καλό καιρό. 

Γιατί έτσι δείχνουν οι αριθμοί. Αλλά οι μαθητές δεν είναι αριθμοί και νούμερα, είναι τα παιδιά και το μέλλον μας. Και δεν είναι καιρός για πισωγυρίσματα. Τα κριτήρια δε μπορεί να είναι μόνο τα νούμερα. Πρέπει να είναι γεωγραφικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και γενικότερα πρέπει να αποβλέπουν, πώς η παρεχόμενη εκπαίδευση θα είναι πάντα καλύτερη. Ενα σχολείο που υποβαθμίζεται, προβληματίζει τους γονείς και αλυσιδωτά θα οδηγήσει και σε κοινωνική  διαρροή  της περιοχής. Ετσι ενισχύεται ο κοινωνικός ιστός της ενδοχώρας; Τι λένε τα νούμερα και οι αριθμοί γι αυτό;

Σοφία Μαλανδράκη
Η κ. Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη

 

Οι πλατφόρμες δε μπορούν να απαντήσουν. Και αν κοκκινίζουν τα νούμερα ,τις αποφάσεις τις παίρνουν οι άνθρωποι.

Αυτό περιμένουν γονείς και μαθητές .Σωστές αποφάσεις, που θα οδηγήσουν τους μαθητές στο επόμενο σχολικό έτος, παραμένοντας τουλάχιστον ως έχουν για το τρέχον έτος. Και αμέσως μετά  να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για να στηριχτούν, ακόμα περισσότερο με νομοθετικές ρυθμίσεις.

Για να ενδυναμωθούν οι τοπικές κοινωνίες, που κρατάνε ακόμα ζωντανά τα χωριά. Για να παρέχεται ισότιμη εκπαίδευση σε όλους τους μαθητές, δικαίωμα αναφαίρετο σε μια δίκαιη Πολιτεία". "

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ