Τα σωματεία δίνουν "ραντεβού" στην πλατεία Ελευθερίας

Τα σωματεία δίνουν "ραντεβού" στην πλατεία Ελευθερίας

Κινητοποίηση με φόντο τις αλλαγές στα εργασιακά

Στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, δίνουν ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης - στις 19:00 - σωματεία, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά. 

Η ανακοίνωση της Δ.Α.Σ Επισιτισμού - Τουρισμού Ηρακλείου: 

Σήμερα η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι παρουσιάζουν το νόμο έκτρωμα που μας γυρίζει 135 χρόνια πίσω σε δικαιώματα και κατακτήσεις, επικαλούμενοι τη «σύγχρονη Ευρωπαϊκή πρακτική». Να δουλεύουμε όσο θέλει, όποτε θέλει ο εργοδότης. Να αγοράζουν την εργασία μας ακόμα πιο φτηνά για να φορτώσουν σε μας την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους.

Ξεδιάντροπα λένε ότι το νέο νομοσχέδιο προστατεύει το 8ωρο. Ένα 8ωρο που για εμάς τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό, στους σερβιτόρους, τους μάγειρες, τους διανομείς έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια, με ωράριο λάστιχο που φτάνουν μέχρι το «κλείσιμο», 10ωρα και 12ωρα όταν έχει δουλειά και ρεπό όταν δεν έχει. Με πολλούς συναδέλφους να δουλεύουν «μαύρα»

Πάνω σε αυτή την αθλιότητα στηρίχτηκε η μεγάλη κερδοφόρα ανάπτυξη στον επισιτισμό – τουρισμό τα προηγούμενα χρόνια που υποτίθεται ότι θα έπρεπε και εμείς να βάλουμε «πλάτη», «να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις», για να κερδίσουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Αυτή την αθλιότητα θα νομιμοποιήσουν.

 Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο χρόνια τώρα, ανατρέπουν κατακτήσεις που με αίμα έχουν κερδίσει εργάτες από όλο τον κόσμο, και η πλειοψηφούσα παράταξη του Συνδικάτου Επισιτισμού κάνει ραντεβού με εργοδότες, δεν οργανώνει κανένα αγώνα, καμία μαζική διαδικασία και την ίδια στιγμή ρίχνει και το φταίξιμο στους εργαζόμενους ότι δεν ξεσηκώνονται! Θέλουμε σωματείο να μπαίνει μπροστά, να είναι το αποκούμπι μας, ο οργανωτής μας. Δεν έχουμε αυταπάτες, αποδεικνύεται ότι καμία κυβερνήση δεν πρόκειται να μας λύσει τα προβλήματα μας, μόνο εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε ενωμένοι!

Η ανακοίνωση των ΟΓΕ Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Μοιρών: 

Ο αιώνας που τα τεχνολογικά επιτεύγματα,  δίνουν τη δυνατότητα στους λαούς όλου του κόσμου να ζουν περισσότερο, απαλλαγμένοι από ασθένειες, να κατακτούν απεριόριστες και με ταχύτητα πολύτιμες γνώσεις, να ταξιδεύουν, να δουλεύουν λιγότερο και να χαίρονται περισσότερο.
Αυτές οι δυνατότητες δεν δόθηκαν με ένα μαγικό τρόπο και σε μια στιγμή, 
τις απόκτησαν οι λαοί βασανιστικά μέσα στους χρόνους με                     
 ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Στα τέλη του περασμένου αιώνα και όλο τον 20ο, οι γυναίκες τις εργατικής τάξης έδωσαν μάχες :                                                                                                                                         Για να δουλεύουν ανθρώπινα ωράρια: 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ελεύθερος χρόνος. 
Για να έχουν την Κυριακή αργία, για να χαίρονται την οικογένεια τους, τα παιδιά τους, να αξιοποιούν το χρόνο τους για να προοδεύουν σαν άνθρωποι. 
Σταδιακά, η ΕΕ και όλες οι κυβερνήσεις της χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες φτιάχνουν νόμους, αφαιρώντας ένα ένα τα δικαιώματα μας, για να βγάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι όσα πιο πολλά κέρδη μπορούν. 
Η κυβέρνηση της ΝΔ  με το τελευταίο νομοσχέδιο φέρνει τις ανατροπές του αιώνα, με βάση τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών όπου:
•    Καταργούν την Κυριακή αργία σχεδόν για τα περισσότερα επαγγέλματα.
•    Καταργούν το 8ωρο και θεσμοθετούν τη 10ωρη και 12ωρη δουλειά,τις απλήρωτες υπερωρίες.
•    Καταστρατηγούν τα δικαιώματα μας στον αγώνα και στη διεκδίκηση. 
Κάνουν και τυπικά νόμιμο το ξεχείλωμα της εργάσιμης ημέρας, λάστιχο το ωράριο και τη ζωή για την εργαζόμενη. 
ΤΩΡΑ

Να παλέψουμε για το δικαίωμα των γυναικών στη σταθερή εργασία με μείωση του εργάσιμου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο δουλειά  με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας.

Την Πέμπτη 20/5 στις 7.00 μμ στην πλ. Ελευθερίας συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των Σωματείων .

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ