Tαξίδεψε στην Κρήτη για γάμο και διαγνώστηκε με καρκίνο

Newsroom
Newsroom

«Δεν μπορώ να επιστρέψω με ασφάλεια στην πατρίδα μου» λέει η Αμερικανίδα που διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία

Οι διακοπές μιας Αμερικανίδας στην Ελλάδα δεν είχαν ευτυχισμένο τέλος, καθώς κατέληξε παγιδευμένη στο νοσοκομείο για περισσότερο από ένα μήνα. Η Sandra Gutierrez πέταξε στην Κρήτη στα τέλη Αυγούστου για να παραστεί σε έναν γάμο και να δει κάποια αξιοθέατα με την αδελφή της.

Όμως, λίγο μετά την άφιξή της, η Gutierrez παρατήρησε μώλωπες στα χέρια και τα πόδια της, αναφέρει το nypost.com. Λόγω ιστορικού αναιμίας, η ίδια δεν ανησύχησε πολύ. Αλλά ένας φίλος της στην πατρίδα, ο οποίος εργάζεται ως βοηθός γιατρού, της συνέστησε μια εξέταση αίματος για προληπτικούς λόγους.

Η 43χρονη διαγνώστηκε γρήγορα με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, έναν τύπο καρκίνου του μυελού των οστών.  Η Gutierrez έμεινε παγιδευμένη σε ένα νοσοκομείο, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα της. Λόγω της κατάστασής της, κινδύνευε να εμφανίσει θανατηφόρα εγκεφαλική ή πνευμονική αιμορραγία, ένας κίνδυνος που εντείνεται από την πίεση στην καμπίνα ενός αεροπλάνου.

«Το σοκαριστικό ήταν ότι μου είπαν πως “δεν μπορείτε να φύγετε καθόλου. Δεν μπορείτε να φύγετε γιατί θα αιμορραγήσετε. Δεν μπορείτε καν να πάτε στην Αθήνα αυτή τη στιγμή“», είπε η ίδια. «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνει το σώμα μου, πριν μου πουν ότι μπορώ να επιστρέψω με ασφάλεια στην πατρίδα με εμπορική πτήση».

Η Gutierrez δήλωσε ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα για τουλάχιστον ένα μήνα. «Με την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, όσο πιο γρήγορα γίνει η θεραπεία, τόσο το καλύτερο, και πρέπει να είναι ενδονοσοκομειακή θεραπεία», είπε.

Η αδυναμία της να ταξιδέψει σημαίνει ότι θα πληρώνει από την τσέπη της για ιατρικές υπηρεσίες σε νοσοκομείο του εξωτερικού. Σύμφωνα με ένα GoFundMe που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην πληρωμή των ιατρικών της εξόδων, η ασφάλεια της Gutierrez έχει αρνηθεί τα αιτήματά της για άμεση πληρωμή των ιατρικών εξόδων. Δεν είναι σίγουρη για το πόσα θα κληθεί να πληρώσει τελικά.

Μέχρι στιγμής η Gutierrez έχει συγκεντρώσει πάνω από 98.000 δολάρια από τον στόχο των 200.000 δολαρίων. Η ίδια δήλωσε σε δημοσιογράφο ότι αισθάνεται σαν να την έχουν «σπρώξει σε μια άλλη χώρα, σε ένα άλλο ιατρικό σύστημα».

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν μπορούσε να παραστεί ούτε στο γάμο της φίλης της, στις 27 Αυγούστου, αλλά ούτε να κάνει κάποια από τις εκδρομές που είχε προγραμματίσει με την αδελφή της, Julissa. Πριν ταξιδέψει στην Κρήτη, η Gutierrez είπε ότι υπέφερε από περίοδο δύο εβδομάδων, αλλά δεδομένου ότι υπέφερε από ακανόνιστες περιόδους στο παρελθόν, δεν πίστευε ότι ήταν λόγος ανησυχίας.

Η ίδια κατάφερε να πάει στο bachelorette party στην Κρήτη στις 26 Αυγούστου, όμως, το επόμενο πρωί ξύπνησε και ανακάλυψε τις μελανιές. «Όταν πήγα στο γιατρό, μου είπε: “Πρέπει να πας στα επείγοντα“», ανέφερε. Η Gutierrez είπε ότι εκτός από την κούραση που υπέθεσε ότι ήταν το τζετ λαγκ από το ταξίδι, δεν είχε κανένα άλλο σύμπτωμα.

Πότε θα γυρίσει στις ΗΠΑ

Εκτός από τον καρκίνο του μυελού των οστών, διαγνώστηκε και με διάχυτη ενδαγγειακή πήξη, η οποία προκαλεί θρόμβωση του αίματος – αν και οι γιατροί ήταν σε θέση να την αντιμετωπίσουν. Μόλις τα αιμοπετάλιά της είναι πιο φυσιολογικά, θα μπορέσει να πάει σπίτι της.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της στα τέλη Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το GoFundMe, πιθανότατα θα ξεκινήσει χημειοθεραπεία στην Ελλάδα. «Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», λέει η ίδια. «Αισθάνομαι εντελώς πολύ καλύτερα από ό,τι πριν».

Ένας φίλος της τη συνέδεσε επίσης με τη δρα Γκέιλ Ρομπόζ, ειδική στη λευχαιμία σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Η Gutierrez ελπίζει να ολοκληρώσει τη θεραπεία της με τη Ρομπόζ όταν επιστρέψει στην πατρίδα της. Ήδη έχει τη δυνατότητα να συμβουλεύεται εξ αποστάσεως τη γιατρό, πράγμα για το οποίο λέει ότι είναι ευγνώμων.

Η Gutierrez έχει μια συμβουλή για όποιον έχει συμπτώματα οποιουδήποτε είδους. «Ηρεμήστε και ακούστε πραγματικά το σώμα σας», είπε. «Δεν ξεκουραζόμουν αρκετά».

 

Πηγή: nypost.com, newsbeast.gr - φωτογραφία nypost.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ