Τεστ κορωνοϊού για όλους τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Αγίας Βαρβάρας

Τεστ κορωνοϊού για όλους τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Αγίας Βαρβάρας

Μετά το επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα

Σε διαγνωστικό μοριακό τεστ θα υποβληθούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη όλοι οι μικροί μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Αγίας Βαρβάρας, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη σχολική μονάδα. 

Η απόφαση ελήφθη από τη δημοτική αρχή Γόρτυνας μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Γόρτυνας επισημαίνονται τα εξής:

"Μετά την επιβεβαίωση κρούσματος Covid-19 στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας, ο Δήμος Γόρτυνας και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ακολουθώντας τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, κατόπιν συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ, όλα τα παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο θα υποβληθούν σε μοριακά τεστ στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας και τα δείγματα θα σταλούν για ανάλυση στο Ιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, που είναι το πλέον αξιόπιστο εργαστήριο σε επίπεδο νησιού. 

Σε συνθήκες πρωτόγνωρες για όλους μας, έχοντας, ωστόσο, στο πλευρό μας άξιους και καταρτισμένους επιστήμονες, ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, ας κλείσουμε τα αυτιά μας στην ανυπόστατη φημολογία και ας διαφυλάξουμε την ενότητα της κοινωνίας μας". 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ