Θ. Κουτεντάκη: «Να δώσουμε έμφαση στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αγκαλιάζοντας κάθε παιδί»

Newsroom
Newsroom

Συνεχίζει τις επαφές και τις επισκέψεις η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

Το Κέντρο Διεπιστημονικής  Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Ηρακλειου, καθώς και την Περιφερειακή Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας επισκέφτηκε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεοδώρα Κουτεντάκη.

Κατά τη συνάντηση της με την προϊσταμένη του Ηρακλείου κυρία Κωνσταντίνα Οικονομοπούλου, και ενημερώθηκε για τις ανάγκες συντήρησης και επισκευής του κτιρίου που στεγάζεται το Κέντρο καθώς και προμήθειας εξοπλισμού.

Η ίδια δήλωσε για τη συνάντηση: 

«Κάθε παιδί είναι διαφορετικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και στην εκπαίδευση. Η ίδρυση και λειτουργία Κέντρων  Διεπιστημονικής  Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης αποτελεί σημαντική ενίσχυση για μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολία μάθησης και προσαρμογής εξαιτίας σωματικών, διανοητικών, ψυχολογικών, συναισθηματικών και κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων. Πρέπει να είμαστε δίπλα στους μαθητές, στους γονείς καθώς και τους εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που συναπαρτίζουν το Κέντρο, εξασφαλίζοντας σε πρώτο επίπεδο τις ικανές συνθήκες, για να επιτελέσουν το έργο τους».

Η κυρία Κουτεντάκη κατέληξε λέγοντας «Στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα του σήμερα, η κοινή και αποτελεσματικότερη απάντηση είναι η καλύτερη Παιδεία. Γι’αυτό είναι σημαντικό να επενδύσουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα και να φροντίσουμε για τη συμπερίληψη όλων των μαθητών σε αυτό, αγκαλιάζοντας κάθε παιδί και μεριμνώντας για κάθε εκπαιδευτική ανάγκη».

Κουτεντάκη Θεοδώρα

Η Θεοδώρα Κουτεντάκη είναι δικηγόρος - νομική σύμβουλος MSc, MPhil και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ηρακλείου με το συνδυασμό «Για την Κρήτη μας, συνεχίζουμε», με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σταύρο Αρναουτάκη.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ