«Θα ανεγερθεί Νηπιαγωγείο ή θα μείνουν τα λυόμενα;»

«Θα ανεγερθεί Νηπιαγωγείο ή θα μείνουν τα λυόμενα;»

Παραμένει ο προβληματισμός για τη σχολική στέγη του 60ου και του 70ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου

Συνάντηση στη Λότζια είχαν οι διευθύντριες του 60ου και του 70ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου για τα ζητήματα σχολικής στέγης των δύο μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Την Παρασκευή 05/06/20 οι Προϊσταμένες του 60ου & 70ου Νηπιαγωγείου, Αμαλία Σηφάκη και Μαρία Αναγνωστάκη, και μια εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του 60ου Νηπιαγωγείου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αγγελάκης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας κ. Βασιλάκης, καθώς και η κα. Αλεξοπούλου, μέλος της ειδικής ομάδας που έχει συστήσει ο Δήμος Ηρακλείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης της προσχολικής αγωγής.

Οι Προϊσταμένες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών στο Ο.Τ.582 επί της οδού Μυρτιάς, παρακείμενο στο 37ο Δ.Σχ., αντί της ανέγερσης κανονικού σχολικού κτιρίου, όπως ήταν ο σχεδιασμός σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει χαρακτηριστεί σχολική στέγη νηπιαγωγείου από το 1989 (!). Μέχρι και σήμερα όμως, δεν έχουν γίνει τελικές διορθωτικές πράξεις από κάποιους ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα, ενώ το Ο.Τ.582 να φαίνεται στο Κτηματολόγιο ως ιδιοκτησία του Δήμου Ηρακλείου, δεν είναι δυνατό να εκδοθεί άδεια ανέγερσης.

Γίνονται προσπάθειες για να επιλυθεί το ζήτημα, αλλά εν τω μεταξύ, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν λυόμενες αίθουσες για να εξυπηρετηθούν ανάγκες στέγασης των παιδιών που αυτή τη στιγμή δε χωράνε στα υπάρχοντα κτίρια. Κατά τα λεγόμενα της κας Αλεξοπούλου δεν υπάρχει άλλο κατάλληλο οικόπεδο στην περιοχή των Μεσαμπελιών (!!!) για να γίνει αυτό. Παράλληλα, η Δημοτική αρχή διατείνεται ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την απόκτηση άδειας για ανέγερση.

Όταν οι Προϊσταμένες εξέφρασαν την αγωνία και την αμφιβολία τους για το αν θα απομακρυνθούν οι λυόμενες αίθουσες όταν θα υπάρξει άδεια, έλαβαν τη διαβεβαίωση από όλους τους παρόντες, ότι η απομάκρυνση των λυόμενων θα γίνει αμέσως μόλις αποκτηθεί η άδεια. 

Επειδή στην περιοχή των Μεσαμπελιών όλα τα νηπιαγωγεία (52ο, 57ο, 60ο, 70ο, 76ο) στεγάζονται σε ακατάλληλα, ενοικιαζόμενα κτίρια ( όπως διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Αγγελάκης και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας κος. Βασιλάκης)  ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να γίνει προσεκτικός, μακροπρόθεσμος σχεδιασμός που θα προβλέπει και τις μελλοντικές ανάγκες της περιοχής σε νηπιαγωγεία.

Η τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών μπορεί να  καλύπτει προσωρινά τις ανάγκες (για 4-6 χρόνια), δεν δίνει όμως μακροχρόνια και μόνιμη  λύση στο οξύ πρόβλημα του στεγαστικού. Παράλληλα, θεωρούμε ότι θα ήταν κρίμα το οικόπεδο Ο.Τ. 582, για το οποίο έχουμε κάνει τόσες συναντήσεις και συζητήσεις τα τελευταία 15 χρόνια, λίγο πριν το τελικό ξεκαθάρισμά του να χρησιμοποιηθεί για τοποθέτηση λυόμενων αντί να ανεγερθεί κανονικό κτίριο που θα καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες τουλάχιστον 2 νηπιαγωγείων".

Κρατάμε τη διαβεβαίωση της Δημοτικής Αρχής ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την απόκτηση άδειας ανέγερσης και ότι τα λυόμενα θα απομακρυνθούν αμέσως μετά την απόκτηση αυτής της άδειας.     
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ