Θεοδωρίδου: Εξαιρετικά σπάνια τα θρομβωτικά συμπτώματα

Θεοδωρίδου: Εξαιρετικά σπάνια τα θρομβωτικά συμπτώματα

Τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη στο επίκεντρο της ενημέρωσης

Ερωτηθείσα σχετικά με τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη , η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι "το θετικό είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη ευαισθητοποίηση αναφορικά με κάθε παρενέργεια μικρή ή μεγάλη. Μπορεί να πονάει το χέρι, ένας πυρετός,, μια κεφαλαλγία, ατονία, ένα εξάνθημα είναι συμβατά με την συμπτωματολογία μιας απλής ίωσης. Αλλά ίσως και να υπάρχει μια μεγιστοποίηση του συμπτώματος που μπορεί να προκληθεί και ένας φόβος παραπάνω. 

Τα συμπτώματα τα θρομβωτικά να μην ξεχνάμε ότι είναι εξαιρετικά σπάνια. Κεφαλαλγία επίμονη και με διάρκεια, πόνος στον θώρακα ή εμφάνιση διόγκωσης σε κάποιο από τα άκρα, δυσκολία όρασης και εμφάνιση μικρών αιμορραγικών στιγμάτων" είπε αναφερόμενη στα πιθανά συμπτώματα ανεπιθύμητων παρενεργειών. 

Ερωτηθείσα για τις περιπτώσεις θρομβώσεων που συνδέονται με τον εμβολιασμό, σημείωσε χαρακτηριστικά και δεικτικά "βγαίνουν πρώτα στα κανάλια και μετά συμπληρώνεται η κίτρινη κάρτα. Υπάρχει μία δυσκολία από το νοσηλευτικό προσωπικό να συλλέξουν και να υποβάλλουν τα πλήρη στοιχεία στην κίτρινη κάρτα κάθε ασθενούς". 

 

 

Δείτε επίσης:

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της 47χρονης που υπέστη θρόμβωση

LIVE: Μία δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει 

Νέο περιστατικό με θρόμβωση ελέγχεται μετά από εμβολιασμό!

Γ.Χαλκιαδάκης για την 44χρονη: Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σύνδεση με τον εμβολιασμό


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ