Θεοχάρης :"Ο ελληνικός τουρισμός ανοίγει συντεταγμένα και με ασφάλεια"

Θεοχάρης :"Ο ελληνικός τουρισμός ανοίγει συντεταγμένα και με ασφάλεια"

Εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά αισιόδοξος

"Προσπαθούμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να στηρίξουμε το ελληνικό τουριστικό προϊόν" επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά τη σύσκεψη που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς" στο πλαίσιο της παραμονής του στο Ηράκλειο. 

"Έχει γίνει τεράστια προετοιμασία υπό τις οδηγίες του πρωθυπουργού για την επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομίας" τόνισε ακόμη και ευχαρίστησε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και συμμετέχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο εγχείρημα αυτό. 

Ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ελληνικός τουρισμός "θα κερδίσει" όπως είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι "από το στοίχημα αυτό θα βγούμε όλοι κερδισμένοι". 

Ερωτηθείς για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθούν οι τουρίστες που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους στη χώρα μας σημείωσε ότι η διαδικασία με τη συμπλήρωση της φόρμας κύλησε ομαλά. "Δείχνουμε ότι η χώρα  λειτουργεί σοβαρά" είπε και διευκρίνισε ότι ειδικές άδειες για πτήσεις δίνονται πάντοτε, με αφορμή μία πτήση από τη Σουηδία που έφτασε στη Ρόδο. .

"Οι πρώτες μέρες πάντα έχουν τις δυσκολίες τους" είπε ακόμη και τόνισε "δείχνουμε, όμως ευελιξία και βελτιωνόμαστε. Κάνουμε διορθωτικές κινήσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα σε καθέναν μας να κάνει τις διακοπές του".

Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα της ασφάλειας σημείωσε ότι τα ζητήματα αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα, καθώς η ασφάλεια παραμένει το κύριο μέλημα της κυβέρνησης. 

Στήριξη σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι υπάρχουν ζητήματα στήριξης και ρευστότητας στις επιχειρήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης των προγραμμάτων στήριξης των εργαζομένων.

"Θέλουμε να ανοίξει η τουριστική αγορά" είπε χαρακτηριστικά "και ο μόνος που μπορεί να στηρίξει την κοινωνία και την αγορά είναι ο τουρίστας που θα έρθει". Για μία ακόμη φορά εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού και σημείωσε "δίνω το σήμα τη αισιοδοξίας της έναρξης".

Όσον αφορά στα ξενοδοχεία καραντίνας ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα.

"Ο,τι κάνουμε γίνεται με τις οδηγίες των γιατρών. Τους εμπιστευτήκαμε και τους  εμπιστευόμαστε. Άνοιξαν τα σχολεία και οι καφετέριες και δεν έγινε κάτι. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για εναλλακτικές. Οι άνθρωποι αυτοί, με τα ξενοδοχεία καραντίνας, επιτελούν εθνικό έργο. Πρέπει να τους στηρίζουμε και όχι να τους ψέγουμε".

Έκκληση για στήριξη

Ακόμη ο υπουργός Τουρισμού απηύθυνε έκκληση εργοδότες και εργαζόμενους στον τουρισμό "να δείξουν την ευελιξία που χρειάζεται για να στηριχθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν τώρα που άνοιξε τα φτερά του. Μεταφέρουμε τον παλμό και τα προβλήματα των εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας, που δουλεύει νυχθημερόν για να δώσει λύσεις. Μόλις αντιληφθούμε κάτι πέφτουμε όλοι πάνω για να δώσουμε λύσεις".
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ