Τι ψάχνουν Λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ ανάμεσα σε ροφούς και συναγρίδες;

Τι ψάχνουν Λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ ανάμεσα σε ροφούς και συναγρίδες;

Παραμένει το μυστήριο με το ύποπτο φουσκωτό σκάφος που εντοπίστηκε το βράδυ της Τετάρτης

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση με το φουσκωτό σκάφος που εντοπίστηκε να πλέει το βράδυ της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή Στόμιο στο Ελαφονήσι. Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος μετά από καλά συντονισμένη επιχείρηση οδήγησαν το φουσκωτό στην Παλαιόχωρα, ενώ προχώρησαν και στη σύλληψη των 7 επιβαινόντων.

Η υπόθεση φαίνεται να έχει υπόβαθρο καθώς απασχολεί πολλές ειδικές υπηρεσίες τόσο του Λιμενικού Σώματος όσο και της Αστυνομίας. 

φουσκωτό

Οι αρχές κατά τον εξονυχιστικό έλεγχο εντόπισαν και κατάσχεσαν δύο όπλα, φυσίγγια και πυρομαχικά, λαθραία καπνικά προϊόντα αλλά και μεγάλες ποσότητες αλιευμάτων όπως ροφούς, συναγρίδες και στείρες.

Παλαιόχωρα

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος επισημαίνονται τα εξής:

"Στη σύλληψη έξι (06) ημεδαπών ηλικίας 61, 58, 45, 52, 45 και 57 και ενός 66χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, των περιπολικών σκαφών των Λιμενικών Αρχών Χανίων και Παλαιοχώρας και του προσωπικού των Λιμενικών Αρχών Παλαιοχώρας και Κισσάμου, για κατοχή καπνικών προϊόντων άνευ ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, κατοχή όπλων, κατοχή πυρομαχικών και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από συντονισμένη επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή Στομίου Ελαφονησίου Χανίων, εντοπίστηκε βραδινές ώρες χθες το Τ/Χ σκάφος “APOLLON 15” σημαίας Παναμά, μήκους 11,35 μέτρων με δύο (02) έσωεξωλέμβιες μηχανές 400ΗΡ έκαστη, από περιπολικό σκάφος Λιμενικής Αρχής Παλαιόχωρας με κυβερνήτη τον 61χρονο και επιβαίνοντες τους υπόλοιπους έξι (06).

Το σκάφος οδηγήθηκε στον λιμένα Παλαιοχώρας όπου διενεργήθηκε έλεγχος των ναυτιλιακών του εγγράφων και διαπιστώθηκε ότι δύο εξ ’αυτών είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα. Στην συνέχεια ακολούθησε νομότυπη σωματική έρευνα στους επιβαίνοντες και βρέθηκε στην κατοχή του 45χρονου, επιμελώς κρυμμένο, ένα πυροβόλο όπλο διαμετρήματος 9Χ19mm χωρίς γεμιστήρα και πυρομαχικά και στην κατοχή του έτερου 45χρονου επιμελώς κρυμμένο ομοίως, ένα (01) πυροβόλο όπλο διαμετρήματος 6,35 cal με γεμιστήρα και τέσσερα (04) φυσίγγια. Σε έρευνα εντός του σκάφους με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «ΜΙΣΑ» βρέθηκαν τα κάτωθι:

 1. τριακόσια δέκα οχτώ (318) φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm,

 1. τριάντα έξι (36) κουτιά των είκοσι τεμαχίων έκαστο φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 Χ 39 (σύνολο 720 φυσίγγια),

 2. πενήντα (50) φυσίγγια διαμετρήματος 9Χ19 mm,

 3. επτά (07) συλλογές καθαρισμού όπλων,

 4. τέσσερις (04) γεμιστήρες για όπλο τύπου ΑΚ-47,

 5. δέκα (10) φυσίγγια διαμετρήματος 12 mm λειόκανου όπλου,

 6. ένας (01) αορτήρας πολεμικού τυφεκίου,

 7. τρεις (03) φωτοβολίδες χειρός,

 8. ένα (01) μαχαίρι με λάμα μήκους 9,5 εκ.,

 9. ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 9 εκ.,

 10. ένα (01) μαχαίρι με λάμα μήκους 7,5 εκ.,

 11. μία (01) πλαστική πιστολοθήκη,

 12. επτά (07) φυσίγγια 32 S& WL,

 13. επτά (07) κούτες καπνό ναργιλέ, είκοσι τεσσάρων (24) τεμαχίων έκαστη, συνολικού βάρους σαράντα δύο (42) κιλών,

 14. επτά (07) κούτες καπνό ναργιλέ, δώδεκα (12) τεμαχίων έκαστη, συνολικού βάρους σαράντα δύο (42) κιλών,

 15. τρεις (03) κούτες καπνό ναργιλέ, περιέχουσες δώδεκα (12) συσκευασίες των δέκα (10) τεμαχίων έκαστη, συνολικού βάρους δεκαοχτώ (18) κιλών,

 16. εξήντα πέντε (65) τεμάχια συναγρίδες συνολικού βάρους 85,8 κιλών,

 17. δεκατρία (13) τεμάχια στείρες συνολικού βάρους 8,6 κιλών,

 18. εβδομήντα οκτώ (78) τεμάχια ροφοί, συνολικού βάρους 70,1 κιλών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω ανευρεθέντα είδη, το Τ/Χ σκάφος με τις δύο (02) μηχανές καθώς και επτά (07) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ κινήθηκε επίσης η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά του κυβερνήτη".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ