Το θετικό της "πρωτιάς" των Κρητικών σε τροχαίες παραβάσεις

Το θετικό της "πρωτιάς" των Κρητικών σε τροχαίες παραβάσεις

Το πλήθος των παραβάσεων συναρτάται άμεσα με τον αριθμό των ελέγχων, τόνισε στο Livetalks ο Διοικητής της Τροχαίας, Στ. Καρακούδης.

Μπορεί οι αριθμοί να εμφανίζονται "απογοητευτικοί" ωστόσο επί της ουσίας τα πράγματα για τους οδηγούς στην Κρήτη δείχνουν να πηγαίνουν προς την θετική κατεύθυνση. 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα είπε στο Livetalks ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης, με αφορμή τα στοιχεία για ελέγχους που έγιναν την περασμένη εβδομάδα και "έφεραν" το νησί στην πρώτη θέση για μη χρήση προστατευτικού κράνους, ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών (Δείτε ΕΔΩ)

Το γεγονός ότι οι περισσότερες παραβάσεις, 261 στο σύνολο σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Ηρακλείου ενώ είχαμε και 63 στο δίκτυο του Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον κ. Καρακούδη "δεν είναι απογοητευτικό αλλά ενθαρρυντικό"
Ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο αριθμός των παραβάσεων σχετίζεται άμεσα με τον αριθμό των ελέγχων που γίνονται. 

Όπως είπε, οι έλεγχοι είναι εντατικοί και μάλιστα δείχνουν ότι οι οδηγοί και οι επιβαίνοντες στα οχήματα ουσιαστικά συμμορφώνονται. "Πάνω από το 90% των οδηγών στην πόλη του Ηρακλείου, φορούν το κράνος, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό των συνεπιβατών που κάνουν το ίδιο", υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 
"Στόχος μας είναι να συνετίσουμε και όχι να τιμωρήσουμε" τόνισε ο κ. Καρακούδης, επισημαίνοντας ότι όλα γίνονται για την ελαχιστοποίηση των τροχαίων στο νησί μας. 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη του Διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου στο Livetalks:


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ